Ingyenes koncertet ad Budapesten a Koreai Nemzeti Szimfonikus Zenekar

2022.09.25. 19:00, trecorder

koreaiszimf_650.jpg

(X) Szeptember 30-án lép fel az Erkel Színházban Dél-Korea egyik vezető színházi zenekara, az 1985-ben alakult Koreai Nemzeti Szimfonikus Zenekar, amelynek tevékenysége a zenekari művek előadása mellett a balett és az opera területére is kiterjed. Az európai turné budapesti állomásán koreai szerzők különleges szerzeményei mellett felcsendülnek többek között klasszikus Mozart-, Csajkovszkij- és Lehár-darabok is.

Stockholmból érkezik a magyar fővárosba a széles repertoárjával önálló zenei világot teremtő, a koreai szimfonikus zene történetét alapjaiban meghatározó állami művészeti együttes, amely megalakulásától kezdve napjainkig évente száznál több előadás keretében varázsolta és varázsolja el a közönséget.

A Koreai Nemzeti Szimfonikus Zenekar a művészet hagyományos kereteit fellazítva a film, a számítógépes játékok és az online koncertek világába is kitérőket tesz, így szüntelenül arra törekszik, hogy kitágítsa a klasszikus zene határait. A mostani előadás a zenekar háromállomásos európai turnéjának részét képezi, és a reprezentatív koreai együttes zenéjének lenyűgöző erejét kísérli meg egy koncert időtartamába sűríteni.

Az este folyamán Dél-Korea egyik legismertebb karmestere, Chung Chi-Yong, valamint Im Sun-Hae (szoprán), Kim Jae-Hyung (tenor) és Park Jong-Min (basszus) énekesek várják a magyar közönséget.

Chung Chi-Yong karmester

Chung Chi-Yong Dél-Korea egyik legkeresettebb karnagya. Virtuóz pálcatechnikával és a mű lényegét megragadni képes, mély zenei rálátással rendelkező művészként tartják számon, aki kifinomult stílusérzékkel dirigálja zenekarát.

Zenei karrierjét zongoristaként kezdte, majd a Szöuli Nemzeti Egyetem Zeneművészeti Karának zeneszerzői tanszékén folytatta. Ezt követően a Salzburgi Mozarteum Egyetemen tanult karmesteri szakon Ausztriában, ahol Michael Geilen volt a mestere. Már korán a zenei élet figyelmének középpontjába került, amikor az Osztrák Kulturális és Oktatási Minisztérium kitüntetésben részesítette. Segédkarmesterként működött közre a Salzburgi Nemzetközi Nyári Zenei Fesztiválon, majd vendégkarmesterként további tapasztalatokat szerzett többek között a Lipcsei Rádió Szimfonikus Zenekaránál, a Prágai Rádió Szimfonikus Zenekaránál, a Müncheni Szimfonikusoknál vagy a Michigan Állami Szimfonikusoknál is.

Koreában többek között Changwon Város Szimfonikus Zenekarának, a Szöuli Városi Szimfonikus Zenekarnak és Incheon Város Szimfonikus Zenekarának állandó karmesteri posztját töltötte be, 2018-tól 2021 januárjáig pedig a Koreai Szimfonikus Zenekar művészeti vezetőjeként dolgozott. Aktív művészi tevékenysége révén egyedi, csak rá jellemző zenei világot tár fel a közönség előtt. Jelenleg a Koreai Nemzeti Művészeti Egyetem Zenei Intézetének professzoraként az utánpótlás kinevelésével foglalkozik a karmesteri tanszéken.

Műsor

Kim Texu: Dub-Sanjo, zenekarra

Song Gil-Ja (szöveg), Im Geung-Soo (zene): Ahogy a tavasz átkel a folyón (Gang

geonneo bom i odeut)

Lee Soo-In (szöveg és zene): Lelkem folyója (Nae maeum ui gangmul)

Chung Chi-Geun (szöveg), Lee An-Sam (zene): Kedves barátom! (Geuriun chingu

yeo)

Rossini: Una Voce Poco Fa („Hallottam szelíd szavát”) a „Sevillai borbély” című

operából

Lehár: Dein ist mein ganzes Herz („Vágyom egy nő után”) „A mosoly országa”

című operettből

Mozart: Madamina, il catalogo e questo („Íme donna, ez a szép katalógus")

a „Don Giovanni” című operából

Lehár: Lippen Schweigen („Ajk az ajkon”) „A víg özvegy” című operettből

Sieczyński: Wien, Wien nur du allein („Bécs, álmaim városa”)

Csajkovszkij: 4. F-moll szimfónia, Op. 36
 

Időpont: 2022. szeptember 30. (péntek), 19:00

Helyszín: Erkel Színház (1081 Budapest, II. János Pál pápa tér 30.)

A koncert ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges.

Facebook-esemény.

302191601_5835799766433142_4870051538826917960_n.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/09/25/ingyenes_koncertet_ad_budapesten_a_koreai_nemzeti_szimfonikus_zenekar
Ingyenes koncertet ad Budapesten a Koreai Nemzeti Szimfonikus Zenekar
süti beállítások módosítása