„Demokrácia mondd, teveled mi lesz?” – Itt van a Punnany Massif új dala!

2022.09.24. 08:00, srecorder

punnanymassif.jpg

A pécsi zenekar az elmúlt hónapok közéleti történéseire reflektál legfrissebb, Elnézést kívánok című számában, amit szeptember 29-én hallhat először élőben a közönség a Budapest Park-os koncertjükön.

„Úgy gondolom, hogy az általunk képviselt műfajnak alapvető eleme a társadalomkritika és a reagálás az aktuális történésekre” – mondja a Punnany Massif zenekarvezetője, Felcser Máté. „Mi Sziámin, Kontroll Csoporton és URH-n nevelkedtünk, akiknek markáns szerepe és üzenete volt a '90-es évek rendszerváltó pillanataiban. Mára a magyar könnyűzene reakciója mégis teljesen homogénné vált, az előadók sokszor megalkuvók. Amikor felkérjük a zenészeket, hogy álljanak velünk ki a pedagógusok mellett, nem jön válasz. Kikopik a szolidaritás, mindenki saját sorsa kovácsává válik. Végignézzük, ahogy az SZFE felmorzsolódik, eszméitől megfosztódik” – hozza fel példaként Máté.

„MOTIVÁLÓ JELLEGGEL VAGYUNK KRITIKUSAK” – PUNNANY MASSIF-INTERJÚNK.

„Zenekarként hatalmas a társadalmi nyomás, hogy a közönség szerint mikről beszélhetünk – és hogyan tehetjük meg azt” – tette hozzá a másik frontember, Farkas „Wolfie” Roland. „Sosem voltunk hívei a skatulyaelvnek, mégis a működésünk során folyamatosan be lettünk dobozolva ideológiailag. A legújabb, Elnézést kívánok című dalunk nem állásfoglalás, hanem egy korlenyomat” – foglalta össze. A Punnany Massif legfrissebb számát először szeptember 29-én hallhatja élőben a közönség a Budapest Parkban. „A magyar zeneipar tengerén ez a fellépőhelyszín az egyik legfontosabb sziget. Folyamatos megújulást igényel minden itt tartott koncert, legyen szó a setlistről, hangszerelésről, a LED falon látható vizuális kiegészítésről, vagy a színpadképről” – mondta Wolfie.

A Punnany Massif tagjai nem titkolják, hogy ezúttal is különleges műsorral készülnek a Budapest Park-os fellépésükre. „Mivel kilencfős a zenekarunk, ritkán kérünk fel közreműködőket, de amikor megtörjük ezen szokásunkat, akkor olyan előadókat hívunk magunk mellé, akik kitágítják a mi világunkat, mégis egytől-egyig együtt tudunk pulzálni. A Parno Grasztnak eleve rajongói vagyunk és megtiszteltetés számunkra, hogy ismét közösen játszhatunk majd szeptember 29. napján” – leplezte le a vendégeiket Wolfie. Az előzenekar a PASO lesz.

Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

fotó: Hegyi Júlia Lily

https://recorder.blog.hu/2022/09/24/_demokracia_mondd_teveled_mi_lesz_itt_van_a_punnany_massif_uj_dala
„Demokrácia mondd, teveled mi lesz?” – Itt van a Punnany Massif új dala!
süti beállítások módosítása