A szexről szól, de próbáljunk túllépni ezen. Bruno x Spacc: NEMELVAGYUNK? (lemezkritika)

2022.09.21. 16:00, RRRecorder

bruno_spacc1.jpg

A YouTube-slágergyáros duó több irányt is kipróbált már, könnyed bulizástól mentális problémákig. A szexközpontú minimalista trap áll nekik a legjobban. Ez a kritika először a Recorder magazin 97. számában jelent meg.

Bruno x Spacc első igazán nagy sikerei könnyedebb bulislágerek voltak, de 2021-ben a mentális problémák vonatjára is felugrottak – igaz, a Paranoia albumot nehéz komolyan vennie annak, akik hallott már tényleg sötét zenét. Ez a nyári EP ismét egy új irány, eddig magasan a legjobb.

A Slaager által írt, a lényegre redukált, egy-egy motívum köré épülő trapes alapok hatékonyak és szellemesek – olykor még a minimalistább Neptunes-számok is eszünkbe juthatnak róluk (például Mire fel?). A srácok csibészes vagánysága is meggyőző: jól váltogatják a szövegelős és dallamosabb részeket, okosan alkalmazzák az aha-ahákat vagy akár hümmögéseket; kevés a hangjukon az effekt, de azok jól sülnek el.

A szövegek, hát azok nagyrészt a szexről szólnak, az átlagnál jóval NSFW-bb regiszterben. De ezen túl lehet emelkedni, ha összevetjük a felhozatallal (a prozódia például általában rendben van), meg hát legalább minden konszenzuális. Ha ez amerikaiul lenne, kényesebb zenehallgatók is simán élveznék – tegyünk hát így.

bruno_spacc.jpgElőadó: Bruno x Spacc

Cím: NEMELVAGYUNK?

Kiadó: szerzői kiadás

Megjelenés: 2022.

Műfaj: trap

Kulcsdal: Aha-Aha

 

 

7,5/10

Rónai András

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/09/21/bruno_x_spacc_nemelvagyunk_lemezkritika
A szexről szól, de próbáljunk túllépni ezen. Bruno x Spacc: NEMELVAGYUNK? (lemezkritika)
süti beállítások módosítása