Októberben végre Budapestre jön Nilüfer Yanya!

2022.09.19. 11:17, srecorder

nilufer-yanya.jpg

Október 23-án a Magyar Zene Házában lép fel az egyik legfelkapottabb fiatal énekes-gitáros-dalszerző, Nilüfer Yanya. A londoni előadó második, az év végi listákon is garantált hellyel bíró, PAINLESS című lemezével turnézik, előtte pedig a hasonló felfogásban alkotó Flanger Kids ad koncertet.

A török-ír-barbadosi gyökerekkel és képzőművész szülőkkel bíró, Londonban élő Nilüfer Yanya egy Pixies-feldolgozással (Hey) hívta fel magára a figyelmet 2016-ban, amit több, jól sikerült EP követett. Ezeken az útkereső anyagokon találta meg a rá jellemző, art- és indie rockban gyökerező, de zsánereken keresztbe-kasul átívelő, a popos tánczenétől, a soul-jazztől és az R&B-s hatásoktól sem visszariadó stílusát. Az ígéretet a 2019-ben megjelent bemutatkozó nagylemeze, az egészség- és wellnessipart lazán megfricskázó Miss Universe váltotta be, azóta turnézott egyik példaképével, a The xx-szel, Sharon Van Ettennel, fellépett Adele előtt, most ősszel az ötvenéves debütlemezét ünneplő Roxy Music visszatérő turnéján játszhat. Márciusban pedig kijött a második, az érzelmi sebezhetőséget középpontba állító nagylemezével, a PAINLESS-szel.

Yanyának eddig pechje volt a magyarországi koncertekkel: először a 2020-as Kolorádón lépett volna fel nálunk (ráadásul headlinerként), de az a fesztivál a Covid miatt elmaradt, az idei koncertjét pedig eredetileg a Turbinába hirdették meg, de az a nyáron bezárt és egyelőre nincs hír az újranyitásról. Így került az októberi fellépés a Magyar Zene Házába, ahol remélhetőleg már nem jön közbe semmi, és végre mi is láthatjuk élőben az elmúlt évek egyik legizgalmasabb fiatal énekes-gitáros-dalszerzőjét.

Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

fotó: Molly Daniel

https://recorder.blog.hu/2022/09/19/oktoberben_budapestre_jon_nilufer_yanya
Októberben végre Budapestre jön Nilüfer Yanya!
süti beállítások módosítása