Októberben végre visszatér a Quimby!

2022.09.15. 15:14, srecorder

kisstibi.jpg

A tavaly októberi, vendégénekesekkel lebonyolított Plusz-Mínusz-koncert ráadásában ugyan már visszatért Kiss Tibi a Quimby soraiba, de október elsején végre teljes értékű koncertet ad a zenekar 3 év után a Budapest Parkban.

A Quimby 2020 nyarán jelentette be, hogy frontembere az év végéig terápiás céllal elvonul a nyilvánosság és a média elől. „A 2019-es év végén már teljesen kimerültem, de a legnagyobb gond az volt, hogy nem kértem segítséget a bajban, és egyedül akartam megoldani a problémáimat” – írta Kiss Tibi, akinek azóta véget ért a rehabilitációja, de csak fokozatosan tért vissza a színpadra; énekelt egy-egy számot a Budapest Bárral, akusztikus duókoncerteket adott Vastag Gáborral, az Aranyakkord trióval pedig színházi előadást készítettek Dalok a bolhapiacról címmel. A Quimby a távollétében Plusz-Mínusz címmel különleges koncertfilmet készített, majd a produkciót színpadra is állították, ahol olyan énekesek léptek fel velük, mint Fekete Giorgio (Carson Coma), Schoblocher Barbara (Blahalouisiana), vagy Papp Szabi (Supernem). A tagok időközben a saját projektjeikkel is többet foglalkoztak, a billentyűs Balanyi Szilárd 13 év után hozott ki új szólónagylemezt, Gerdesits Faszitól jöttek a jobbnál jobb, suttyórockos Marlboro Man- és a pszichedelikus space/stoner rockos Kohó-kiadványok, Kárpáti Dódi a jazzformációjával koncertezett, és készül a negyedik A Kutya Vacsorája-album is Varga Liviusékkal.

„PLÁTÓI SZERELEMBE ESTÜNK EGYMÁSSAL” – ARANYAKKORDOS INTERJÚNK KISS TIBIVEL.

Az idei év már a visszatérés jegyében telt, tavasszal csapatépítő táborozásra vonult el Nagykónyiba a Quimby, ahol sokat próbáltak, meditáltak, beszélgettek, csocsóztak, és élvezték a természet csendjét (erről háromrészes werk-sorozat is készült sinco rendezésében, ITT, ITT és ITT). Október elsején pedig végre megtartják a többször is elhalasztott koncertjüket a Budapest Parkban, amin Apey kiváló folk-roots-country-blues szupergroupja, a Pontiac, a Blahalouisiana és a Qualitons tagjait felvonultató, Apey szólódalait áthangszerelő Áron András & the Black Circle Orchestra lesz az előzenekar.

Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

Így néz ki a Quimby 2022-ben:

quimby2022.jpg

Kiss Tibi-fotó: sinco. Quimby-fotó: Galgóczi Németh Kristóf.

https://recorder.blog.hu/2022/09/15/oktoberben_vegre_visszater_a_quimby
Októberben végre visszatér a Quimby!
süti beállítások módosítása