Feloszlik a Ricsárdgír

2022.09.09. 21:59, srecorder

ricsardgir_2.jpg

Felértek a csúcsra, befejezik. Búcsúalbum és búcsúkoncertek azért lesznek.

Aki olvasott már Ricsárdgír-interjúkat annak nem meglepő a hír, talán csak annyiban, hogy Márton Daniék tényleg komolyan gondolták, hogy nem a Ricsárdgírben fognak megöregedni. A Nagy Évem podcastünkben például azt mondta, hogy „kínos lenne, ha 40 évesen is Ördög Nóráról kiabálnék”. „Három évvel ezelőtt azt mondta Dani, hogy még három év van a Ricsárdgírben, és most [2021-ben – a szerk.] is azt mondta, hogy még három év van a Ricsárdgírben. Mindenesetre szeretné abbahagyni még mielőtt elkezd kínossá válni az egész, vagy haknizenekar lesz belőlük. A Rise of The Koalánál jobb lemezt ugyan nem lesz könnyű csinálni, de azért valószínűleg megpróbálkoznak vele, vagy szép lezárás lenne az is, ha búcsúzólag megvalósítanák Dani régi álmát: a zenekarról szóló egész estés trashmusicalt, aminek a forgatókönyve már kész is van” – írtuk akkor.

„HA ELMONDANÁM, MI IHLETTE, SENKI NEM HINNÉ EL” – MÁRTON DÁNIEL A RICSÁRDGÍR LEGJOBB DALAIRÓL

2023-ban pedig valóban feloszlik a Ricsárdgír, ennek okairól részletesen beszámoltak egy Facebook-posztban. „Idén jutottunk el arra a szintre, amire álmunkban sem gondoltunk volna, mikor 2010-ben Szentendrén Mártondani anyukájának a pincéjében először játszottuk le a Repülőgépet. Minden évben magunkra licitáltunk, és többször felmerült a feloszlás gondolata, mert ez sokkal inkább egy project volt, mint egy zenekar. Idén olyan jó idősávokban, színpadokon játszottunk, amire tényleg büszkék lehetünk, rengeteg szeretetet kaptunk, és úgy éreztük, bár még sok van bennünk, ezeket az energiákat már nem a Ricsárdgírbe invesztáljuk, mert többszörösen is elértük azt, amit szerettünk volna, és a Ricsárdgír is sokkal jobban kinőtte magát, mint amire hivatott volt” – írják.

„Egy ilyen sokszínű zenei palettán, mint ami Magyarországon van, meg tudtunk maradni annak, amit őszintén tudunk képviselni. Mivel a fő célunk mindig is az volt, hogy önerőből meddig tud elmenni egy zenekar, amiben nem zenészek alkotják a magot, hogyan tud egy látszólag underground punkos szintis zajzene teltházakat csinálni, ezért már nem keressük ennek a lehetőségeit tovább, hiszen úgy hisszük, minden sikerült. Persze akiknek elmondtuk, nem értették, hiszen most számolnak velünk igazán a szervezők, és a közönségünk is fantasztikusan kibővült. Innen már csak bővíteni tudjuk a jegy eladásokat, és lehet ehhez az kellene, hogy olyan dalokat írjunk, amik kicsit rádióbarátabb muzsikák, de ez nem érdekel minket. Többszörösen túlteljesítette magát a zenekar és ezért iszonyatosan hálásak vagyunk nektek drága Nagycsalád! Kb. a fél életünket beragyogtátok, és hogy miattatok az unokáinknak is tudunk majd menőzni, HA LESZ MÉG INTERNET AKKOR.”

NAGYON SZÉPEN KÉRLEK FEKÜDJ LE VELEM – DR.MÁRIÁS A RICSÁRDGÍR BEMUTATKOZÓ LEMEZÉRŐL

„Ősszel még várható pár koncert, elköszönünk három vidéki várostól, és januárban bemutatjuk a búcsúlemezünket. Ezután már csak egy Ricsárdgír koncert lesz 2023. május 18-án Budapest Parkban, egy nagy búcsúbuli, ahol még utoljára hallhatjátok a Ricsárdgírt. Ég veletek kedves Koalák! Örökké veletek járjuk a Koala Táncot.”

Az utolsó Ricsárdgír-koncertre már kaphatók jegyek, Facebook-esemény errefelé.

Címkék: ricsárdgír
https://recorder.blog.hu/2022/09/09/feloszlik_a_ricsardgir
Feloszlik a Ricsárdgír
süti beállítások módosítása