Cory Wells először hozza el akusztikus poszt-hardcore dalait Budapestre

2022.09.08. 22:29, srecorder

corywells.jpg

Csodás hír a nosztalgikusoknak: Cory Wells és a Youth Fountain szeptember 25-én a Dürer Kertbe látogatnak, hogy visszarepítsenek az egyszerre imádott és gyűlölt Myspace-korszakba.

Cory Wells a Dashboard Confessional és a City and Colour szerelemgyereke, stílusát leginkább az akusztikus poszt-hardcore jellemzi. Bemutatkozó albuma, a The Way We Are több, mint aminek elsőre tűnik. A szentimentális dalszövegek és egyszerűnek tűnő gitártémák mögött nagyon is érződik, hogy Wells főleg metálzenéken nőtt fel, és hogy többféle zenei stílusból meríti inspirációját. Albumáról a megjelenéskor így nyilatkozott: “Négy évem van benne, és nem lehetnék büszkébb erre a dalgyűjteményre. Szomorúságot, haragot, kétségbeesést, boldogságot, bizonytalanságot, sajnálatot és sok minden mást ábrázol. Ez az életem. Ez az életed. Arról szól, milyen embernek lenni. A rossz nélkül a jó semmit sem jelentene. Egyszerűen nomális lenne. Remélem az emberek értékelni fogják az albumon fellelhető érzelmeket, és mindazon különböző érzéseket, és stílusirányzatokat, amiket képvisel. Ilyenek vagyunk. Csodálatos érzés ennyi haragot egészségesen kiadni. Olyan érzés, mintha elengednéd.

Az előzenekarként először nálunk vendégeskedő kanadai Youth Fountain igencsak fején találta a szöget a névválasztással, hiszen zenéje felidézi a korai Brand New-t, Taking Back Sunday-t, Yellowcardot és velük együtt az összes, a kétezres évek közepén népszerű középvonalas emo/skate punk zenekart. 2019-es első albumával, a Letters to Our Former Selves-zel a Youth Fountain gyorsabban megindult, mint az ujjaid alatt a fingerboard, tavaly máris kétalbumos bandaként emlegethettük őket, idén pedig egy koncertalbumot is megjelentettek Live at Monarch címmel.

Jegyvásárlás. Facebook-esemény. 

https://recorder.blog.hu/2022/09/08/cory_wells_eloszor_hozza_el_akusztikus_poszt-hardcore_dalait_budapestre
Cory Wells először hozza el akusztikus poszt-hardcore dalait Budapestre
süti beállítások módosítása