Bonobo visszareptet a tánctérre

2022.09.07. 09:20, srecorder

bonobo_1.jpg

Év elején jelent meg Simon Green hetedik lemeze, a Fragments, amit a brit dj-producer november végén élőben is bemutat a Sportarénában. Most a lemezről lemaradt ATK vonatos klippel pörgeti meg a hallgatókat.

Az ATK eredetileg a ghánai highlife gitáros-dalszerző-hangmérnök, Atakora Manu egyik dalának (Dada) editjeként indult, de aztán önálló életre kelt és új számmá nőtte ki magát. A Fragments többi dalával együtt született, de mivel Green szerint nem passzolt a lemezre, ezért elrakta későbbre az OUTLIER nevű kiadójának, hogy aztán kislemezdalként visszareptessen vele a tánctérre. Az ATK egy utazós, vonatablakon kibámulós klipet is kapott, amit a korábban A$AP Rockyval is dolgozó McGloughlin tesók rendeztek, és a Chemical Brothers Star Guitar videója is eszünkbe juthat róla.

A Fragmentset mi is szerettük: „Simon Green egyre határozottabban elköteleződik a tempósabb elektronikus tánczenék mellett, de komoly gesztusokat tesz a régi rajongói felé is. A végeredmény szépen ki van balanszolva, ráadásul minden egyes zene olyan elképesztő körültekintéssel van megírva, ami bőségesen kárpótolja a hallgatót azért, hogy ez valójában csak az előző lemez tökéletesítése, nem új alkotói fejezet” – írtuk Bonobo albumáról. Az élőben számos zenésszel kiegészülő Green november 29-én a Sportarénában koncertezik, amire jegyek még kaphatók.

Címkék: bonobo simon green
https://recorder.blog.hu/2022/09/07/bonobo_visszareptet_a_tancparkettre
Bonobo visszareptet a tánctérre
süti beállítások módosítása