A Fidlar a lehető legbutább dalát akarta megírni, ez lett belőle

2022.09.02. 13:10, srecorder

fidlar.jpg

Beketaminoztak, és írtak egy dalt arról, milyen szétbaszni dolgokat. Meg magadat. Jövő év elején új EP is jön az amerikai henyepunkoktól, fuckboi-himnuszokkal.

Három évvel az Almost Free után új dalt adott ki a sörlóbálós-garázspunkos Fidlar. Az FSU-ról egy interjút is adott a Consequence-nek a frontember Zac Carper, aki elmondta, a lehető legbutább dalt akarta megírni, és ez lett belőle. „Az egyik legelső dalom csupán két hangból állt. Úgy voltam vele, hogy annál is butábbat akarok írni. Odamentem a zongorához, hogy mi az a két egymás melletti hang, amiből meg tudok írni egy dalt?”

„A SRÁC, AKI A KONCERT ELEJÉN ELŐVETTE A FARKÁT" – INTERJÚNK A FIDLARRAL A SZIGETEN.

Carper azt mondta, hogy ők nem „radioheadezhetnek”, de most még saját magukhoz képest is egyszerű zenét csináltak. A Covid alatt rájöttek, mennyire hiányzik nekik a turnézás és a moshpitelés, úgyhogy míg sok zenész befelé forduló, kísérletező zenét írt a járvány alatt, ők kifejezetten olyanokat, amiket majd jól lehet játszani, üvölteni élőben. Az FSU másik inspirációja pedig az volt, hogy életében először kipróbálta a ketamint, majd az élmény után egy este meg is írta a dalt; a klipet hasonló gyorsasággal forgatták le.

Carper arról is beszélt, hogy sok fiatal hiphop- és hyperpopelőadóval kezdett dolgozni az elmúlt években, és az egyikük által mutatott tweetekből ismert rá, hogy a Fidlar-rajongók többsége is igazi fuckboi (srác, aki bármit megtenne, hogy megfektessen egy csajt), és az új EP ennek megfelelően fuckboi-himnuszokkal lesz tele. Érezhető lelkesedéssel beszélt a trap- és a hyperpopelőadókról is, akiket nagyon tisztel, de közben arra is rájött, hogy „nincs szórakoztatóbb, mint hangos, buta rockzenét játszani a barátaival”, és hogy soha nem akarna laptoppal fellépni, mert amúgy is a gépet bámulja egész nap, és az a másfél órás koncert az ő laptopmentes ideje.

fotó: Alice Baxley

https://recorder.blog.hu/2022/09/02/a_fidlar_a_leheto_legbutabb_dalat_akarta_megirni_es_ez_lett_belole
A Fidlar a lehető legbutább dalát akarta megírni, ez lett belőle
süti beállítások módosítása