Bodó Viktor rendezi a Kispál és a Borz visszatérő koncertjét

2022.08.17. 13:46, srecorder

bodoviktor.jpg

Jövő hétvégén adja újjáalakulása utáni első koncertjét a Kispál és a Borz, az orfűi előadást pedig Bodó Viktor rendezi. A koncepció: „menjen le jó sok Kispál-szám a zenekarra jellemző minőségben, és még egy kicsit jobban.”

Míg a szigetes búcsúkoncertjüket az ilyen minőségben több alter-zenekarral is dolgozó Lévai Balázs rendezte, a visszatérőt Bodó Viktor fogja, akinek ez az első koncertrendezése, részben ezért is vállalta a munkát: az újdonság kihívása miatt. Meg azért is, mert ős-kispálos, a zenekar Facebook-oldalán részletesen is elmeséli, hogyan kattant rá annak idején a Kispálra. „Nekem Kispál és a Borz szimbolizálta azt, hogy akárki akármit mond, az élet lényegében egy abszurd tréfa. És hogy fel kell vállalnod az egyéniséged, a furcsaságod, mindenféle vélt és valós hiányosságod, és határozottan tolnod kell, amit szenvedélyesen szeretsz, lehet az olyan furcsa, mint Lovasi egy-egy költeménye. És nem szabad hagyni, hogy mások letörjenek, elvegyék a játékkedved, lehúzzanak, elijesszenek...”

Az orfűi koncertről nem árult el kulisszatitkokat, csak annyit, hogy a zenekar legfontosabb korszakai mind megjelennek majd, nem kronológiai sorrendben, inkább blokkokba rendezve. A rendező ilyenkor a számsorrend, a koncertdramaturgia, esetleg a látvány megtervezésében működik közre. Bodó a műsorról azt mondta, „biztosan lesz olyan, ami fájdalmas, hogy most kimarad, de lesz néhány meglepetés is.” Az orfűi minifeszt pénteki napjára még kaphatók jegyek, amikor Lovasi és Kispál András egy „majdnem teljes értékű Kispál-koncertet” is ad G. Szabó Hunorral és Babcsán Bencével.

https://recorder.blog.hu/2022/08/17/bodo_viktor_rendezi_a_kispal_es_a_borz_visszatero_koncertjet
Bodó Viktor rendezi a Kispál és a Borz visszatérő koncertjét
süti beállítások módosítása