Két hét múlva Solére, Frenk és Hegedűs Józsi a Várkert Bazárban!

2022.08.08. 21:42, srecorder

frenk-solere-hegedusjozsi.jpg

Különleges, máshol valószínűleg nem látható párosításban hoz össze dalszerzőket egy estére az YBL POP koncertsorozat a Várkert Bazárban. Augusztus 23-án sem lesz ez másképp, amikor az alter-veterán Frenk mellett két fiatal énekes-dalszerző, az electro-spacepopos Solére és az alter-folk felől érkező Hegedűs Józsi játszik a Szárazárok színpadon.

Az este legnagyobb neve kétségkívül Frenk, a hiperkarma dobosaként megismert, de 2005 óta a saját zenekarát vezető, a Budapest Bárban és a Braindogsban is játszó/éneklő multiinstrumentalista zenész. Frenknek eddig hat lemeze jelent meg, a hetedik ősszel várható. A 2017-es Magyar Pszicho az egyik kedvencünk volt abból az évből, de nagyon szerettük a két évvel ezelőtti, ismét feszes újhullámos-funkos-alteros artpopot tartalmazó Tudom kivagyok-ot, amelynek írása alatt Frenk életében először volt boldog és kiegyensúlyozott. És ha a Harry Nilsson híres balladáját (Everybody’s Talkin’) is elegánsan megidéző, tavasszal kijött Éjjeli utazás mérvadó a jövőre nézve, akkor a következőt is bírni fogjuk.

„AMI MOST TÖRTÉNIK A VILÁGBAN, AZ ZENÉÉRT KIÁLT” – INTERJÚNK FRENKKEL.

Mellette két fiatal dalszerző-énekest láthatunk majd, közülük Solére-ről már több szó esett a Recorderen, hiszen Szigeti Zsófi nálunk mutatta be a merész, sztriptízbáros klipet villantó EP-jét, a Brenkával közös párkapcsolati-feminista nyári popdalát, legutóbb pedig a Beton.Hofival kidobott, laza Nem ijeszt meg-et. Hegedűs Józsit pedig a folkos-alterpopos Csillagerdő frontembereként ismerhetjük, aki zenekarával decemberben hozta ki a jóval kiforrottabb második lemezét (Elszakít, összeköt, elszakít), de gyakran lép fel szólóban is. Szólóelőadóként a 2021-es Kikeltető legjobbjai közé jutott, 2022 tavaszát pedig a Carson Coma vendégeként turnézta végig.

Jegyvásárlás. A koncert Facebook-eseménye.

fotók: Pribék Nóra (Frenk), Hegyi Júlia Lily (Hegedűs Józsi)

https://recorder.blog.hu/2022/08/08/ket_het_mulva_solere_frenk_es_hegedus_jozsi_a_varkert_bazarban
Két hét múlva Solére, Frenk és Hegedűs Józsi a Várkert Bazárban!
süti beállítások módosítása