„Ezért fogok hideget, meleget kapni” – Megvan, hogy kik játszanak az Omega Testamentumban

2022.08.05. 13:14, srecorder

schrottpeter.jpg

Augusztus 12. és 14. között rendezik meg Őriszentpéteren az Omega 60 éves jubileumát ünneplő fesztivált, amin többek közt Hobo, Bródy János és Nagy Feró is fellép, és bemutatkozik az Omega Testamentum, amit Debreczeni Ferenc dobos és Szőllősi Kati basszusgitáros mellett új tagok alkotnak.

A fesztivált még jóval Kóbor János halála előtt kezdték el szervezni, és bár Debreczeni Ferenc dobos elmondása szerint „nehéz volt eldönteni, hogy helyes-e vagy helytelen nélküle megtartani az eseményt”, végül úgy döntöttek, hogy megrendezik a zenekarról elnevezett Omega Parkban a fesztivált. Itt fog először színpadra állni az Omega Testamentum, amiről Elefánt és Ciki a bejelentés utáni hónapokban többször is leszögezték, hogy nem azonos az Omegával. „Omega nincs. Ilyen nevű zenekar már nem létezik. Mindenki őrizze meg az emlékezetében, mert ez a múlt, amely soha nem jön vissza”mondta a Blikknek Molnár György "Elefánt".

A legtöbb embert nyilván az érdekel, hogy ki fogja énekelni a dalokat, ami a Blikk próbatermi beszámolójából tegnap ki is derült: a heavy/power metal színtérről ismert Schrott Péter, a Tűzmadár és a modern metalos Continoom frontembere, akit annak idején a The Voice egyik évadában is láthattunk„Két hónappal ezelőtt megkerestek azzal, hogy menjek el egy (Omega) Testamentum próbára. A neten megtaláltak, megtetszett nekik a hangom, habitusom. Azt mondták, kíváncsiak lennének arra, hogy éneklem az Omega dalokat. Elég nehezen hittem a fülemnek, és még az első (amúgy nagyon jól sikerült) próba után is kételkedtem abban, hogy ez megtörtént” – mesélte Schroti a Facebook-oldalán. „A harmadik, negyedik próba környékén kezdtem bizonyos lenni abban, hogy ez tényleg történik. Felkértek az Omega zenekar emlékének, munkásságának, hagyatékának tisztelgő zenekar énekesének...”

Debreczeni Ferenc elmondta, nem olyan embert kerestek, aki egy az egyben úgy énekelne, mint Kóbor, Schroti pedig szintén azt hangsúlyozta, hogy az Omega Testamentumot ne keverjük össze az Omegával. „Ami biztos: ezért fogok hideget, meleget kapni. Talán emlékeztek arra a nagy port kavart cikkre, amiből sokaknak az jöhetett le, hogy Mecky, Benkő Laci, Misi nélkül is folytatódik az Omega. EZ NEM IGAZ! Az Omega zenekar soha többet nem áll színpadra. A Testamentum zenekar azért alakult, hogy ennek a fantasztikus világot megteremtő, fergeteges slágerekkel büszkélkedő, világszinten ismert zenekar munkásságának, emlékének állítsunk képzeletbeli szobrot. [...] Extra a dologban, hogy Debreczeni Ferenc (dob) és Szőllősi Katalin (basszusgitár) is tagja a zenekarnak, sőt! Molnár György (Elefánt) és Szekeres Tamás is fel-felbukkan majd élőben. Rajtam kívül két „új” tag van még, billentyűn Lengyel Zoltán, gitáron legnagyobb örömömre Erdős Róbert, így a fél Continoom zenekar is benne van a bandában...”

Őriszentpéteren augusztus 12-én és 13-án is fellép az Omega Testamentum, pénteken Nagy Feró, szombaton pedig Zalatnay Sarolta és Frenreisz Károly lesz a vendégük. Rajtuk kívül koncertet ad a Beatrice, Hobo, az Ivan & the Parazol, az Anna & the Barbies, Tolcsvay László, Bródy János, a B52, a 100 Folk Celsius és az Új Babylon nevű Omega tribute zenekar is. Az Omega-szigetek című akusztikus műsorban pedig Szirtes Edina Mókus hangszerelésében és többek közt Kollár-Klemencz László, Másik János és az Anima Musicae vonós kamarazenekar előadásában szólalnak meg az Omega dalai. A zenekarok több Omega-számot is játszanak majd a saját műsorukban, a műsorvezető B. Tóth László lesz, a napijegyek 6 ezer, a háromnapos bérlet pedig 15 ezer forintba kerül. Részletes program és jegyvásárlás ide kattintva.

A két Omega Testamentum-koncerten ott lesz Elefánt is, aki 3 éve prosztatarákkal küzd. Legutóbb áprilisban esett át egy nagyobb műtéten, és azóta javul az állapota, tünetmentes, és áttétek sincsenek a szervezetében. A Borsnak azt mondta, ha kell, négykézláb megy fel a színpadra Őriszentpéteren, de mindenképp fellép az Omega Testamentummal, igaz, egészségi állapota miatt csak pár dalt vállalt be. „Már azt is eldöntöttem, milyen számokat játszom majd: az Ezüst esőt Mihály Tomi, az Örök télt, a Lénát Benkő Laci, az Addig élj!-t pedig Kóbor Mecky emlékére szólaltatom majd meg. Az Életfogytig rock ’n roll pedig Debreczeni Ciki és miattam kerül majd műsorba, mintegy jelezve a Teremtőnek: addig játszunk, amíg élünk!”

omega-60.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/08/05/_ezert_fogok_hideget_meleget_kapni_megvan_hogy_kik_jatszanak_az_omega_testamentumban
„Ezért fogok hideget, meleget kapni” – Megvan, hogy kik játszanak az Omega Testamentumban
süti beállítások módosítása