Már csak néhány hét és megnyitja kapuit a STRAND Fesztivál

2022.08.03. 12:48, srecorder

ml_190821_090.jpg

Augusztus 18-21. között tizedszerre nyitja meg kapuit Zamárdiban a STRAND Fesztivál, a MOL Nagyon Balaton egyik fő eseménye. Idén nem egyszerűen csak visszatér Zamárdiba a STRAND Fesztivál, de a szervezők a megszokott, magas színvonalú nemzetközi kínálattal készülnek a négynapos Balaton-parti programra. Zamárdi Nagystrandja idén is világsztároknak ad otthont. Fellép Sean Paul, a Clean Bandit, Alvaro Soler és a francia house DJ, Kungs, a Parov Stelar, Timmy Trumpet, Tom Walker, Sam Feldt és the Stickman Project is.

clean-bandit.jpgSean Paul legutóbb 2019-ben járt volna Magyarországon, ám akkor betegségre hivatkozva lemondani kényszerült fellépését. A jamaikai rapper rajongói így az idei STRAND Fesztiválon pótolhatják az elmaradt koncertélményt. Az idén máris új dallal, az Everything But You-val jelentkező Clean Bandit brit elektropop-trió már többször adott Magyarországon koncertet, Alvaro Solert azonban eddig mindössze egy alkalommal hallhatta élőben a hazai közönség, augusztus 20-án igazi ünnepi fiesztát várhatunk tőle. A még mindig csak 25 éves Kungs pedig a David Guettát követő francia house DJ-k új generációját képviseli majd a fesztiválon és érkezik a fesztivál nagyszínpadára az ausztrál lemezlovas Timmy Trumpet is.

A külföldi neveken túl 50-nél is több hazai előadónak is biztos helye van már az augusztus 18-21. között megrendezett STRAND Fesztivál programjában. A két évvel ezelőtti mezőny olyan nevekkel bővült, akik már főszerepet kaptak a programban, ilyen Azahriah, Dzsúdló, vagy éppen a Carson Coma.

A 18. születésnapot a STRAND Fesztiválon saját nappal ünnepli a Halott Pénz és közönsége: 18 koncert és program várja a Halott Pénz Fesztivál vendégeit augusztus 20-án Zamárdiban. Mások mellett Krúbi, a ByeAlex és a Slepp, a Blahalouisiana és a hiperkarma, tábortűz és kertmozi is szerepel az egész napos programban, amelynek része a Balaton legnagyobb tűzijátéka is.  A megunhatatlan Tábortűz helyszín házigazdája idén is Járai Márk, akinek meghívott vendégei az éjszakai órákban lépnek fel, de a hét során vele is találkozhatunk majd a Tábortűz előadójaként. Különleges módon a Filmio Kertmoziban pedig ugyancsak a Halott Pénz szervezi a programot.

INTERJÚNK A CARSON COMÁVAL. ÉS DZSÚDLÓVAL. ÉS AZAHRIAH-VAL.

A STRAND Fesztivál ad otthont az ország első, Telekom által bemutatott Podcast Fesztiváljának. A program célja, hogy a STRAND fesztivál négy napján, augusztus 18. és 21. között, napi két sávban hívják meg a hazai podcast világ legjobbjait egy, a helyszínen kialakított látványstúdióba, melynek a fesztiválozó közönség élőben, a podcastok lelkes hallgatói pedig online vagy utólag lehetnek részesei.

A STRAND nulladik napján már otthonról is készülhetünk a ránk váró négy napra, ugyanis a Márkó és Barna Síkideg augusztus 17-én egy különkiadással jelentkezik, amelyben a következő napok és az I. Podcast Fesztivál programját mutatják be. A podcasterek illusztris vendégekkel és izgalmas témákkal várják a fesztiválozókat kora délután 14 órától 19 óráig a Balaton partján Kraft Kertben, ezzel ráhangolva mindenkit a fesztivál esti zenei programjaira.

Ebben az évben új sorozatot indít útjára a Hajógyár és a STRAND Fesztivál. A LEGENDÁK produkció keretében velünk élő legendák évtizedek óta szeretett dalait dolgozzák fel fiatal és népszerű zenészek, az eredeti szerzőkkel, előadókkal együtt. Az alkotómunkát a Hajógyár csapata dokumentálja, és a hajogyar.hu-n megjelenő Bár Turné című műsorban mutatja be a közönségnek, míg a klipszerű live act videók az előadók YouTube-csatornáján fognak megjelenni a dalpremierekkel egyidejűleg. A dalokat pedig – a legtöbb esetben exkluzív, közös koncert keretében – a STRAND Fesztiválon hallhatják élőben a rajongók. Az idei STRAND Fesztiválig hat dal születik újjá, de a Hajógyár és a STRAND sorozat 2023-ban is folytatódik!

A teljes programért kattints ide, jegyekért pedig ide.

https://recorder.blog.hu/2022/08/03/mar_csak_nehany_het_es_megnyitja_kapuit_a_strand_fesztival
Már csak néhány hét és megnyitja kapuit a STRAND Fesztivál
süti beállítások módosítása