Magyarradar és dalpremier: Midnight Millers

2022.07.15. 11:50, srecorder

midnightmillers.jpg

A hatvanas-hetvenes évek rockjából kiinduló, kortárs gitárzenéktől ihletett, határozottan popos dallamvezetésű zene a MADMIKE és a Kelenføld gitárosától és egy X-Faktort megjárt énekestől. Első dalával debütál a Midnight Millers.

Mikor indult: Az aktuális formációval 2020-2021 ködös átmenetében.

Hol indult: Budapest.

Tagok, hangszerek: Császár Dániel (ének, akusztikus gitár), Fehér Tamás (gitár), Pongrácz Szabolcs (dobok, vokál) és Megyer Gergő (basszusgitár, vokál).

Stílus: Rockzene egy adag poppal.

Hatások: A ’60-as, ’70-es évek külföldi és magyar alapművei, rock/beatbandái mellett néhány kortárs zene: The Black Keys, Radiohead, Arctic Monkeys, Foals, Kaleo, Rival Sons.

Kiadó: -

Történet: A zenekar története 3-4 évvel korábbra nyúlik vissza, amikor az egyetemi bulizenekar, amiben Tomi és Geri is évek óta játszott, feloszlott. Ezután először kettesben, majd egy másik dobossal születtek meg az első ötletek, ahol még Geri énekelt. A 2020-21-es Covid-karantén csendes időszaka közben a zenekar vérfrissítésen ment keresztül.  Csatlakozott a korábban szintén egyetemi zenekari tag Pongi dobon és az ekkor már szólóban, illetve az Inverz Duóban zenélő és addigra az X-Faktort is megjárt Dani a mikrofonnál. A közös alkotás és dinamika olyan jól működött, hogy az első év során nagyjából egy albumnyi dal született, illetve egy rögtönzött telt házas kocsmakoncertet is sikerült szervezni a főként barátokból álló közönségnek.

Megjelenések: A zenekar a No Reverse single kiadásával debütál online, és még ebben az évben további dalok érkeznek.

Küldetés: Kiszakadva a hétköznapokból, dalokba önteni a gondolatokat.

Jövőkép: A No Reverse után hamarosan kihozunk egy kislemezt, amin 5 dal fog szerepelni, az őszi időszakban pedig már a koncerteké lesz a főszerep.

Mellékprojektek: Tomi a MADMIKE-ot és a Kelenfoldet nyomja, mert túl sok szabadideje van, Pongi pedig az Impacted K9-ben gitározik és énekel, hogy leküzdje az elvonási tüneteit a blues-rocktól.

Szexepil: Egyértelműen a hajunk, Dani vágja mindenkinek. És a Dani. Inkább csak a Dani.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Egyszer sikerült késés nélkül elkezdenünk egy próbát.

A No Reverse-ről: Ha egyszer egy szó elhangzik, ott nincs visszaút, annak súlya van és következménye. Mindenkivel előfordult már, hogy megbántott valakit, a dal az ezután lezajló lelki folyamatokat próbálja visszaadni. Az éles gitárdallamok mint a lelkiismeret visszhangjai zúgnak, közben pedig magunkban elmerülve folyamatosan újra lejátsszuk a történteket. A dalt az Echo stúdióban vettük fel Kiss Gabóval, a mix/master pedig zenekari barátunk, Csatáry Ádám (MADMIKE) munkája.

 

Midnight Millers a Facebookon és az Instagramon.

fotó: Tujner Zsolt

Magyarradar és a Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/07/15/magyarradar_es_dalpremier_midnight_millers
Magyarradar és dalpremier: Midnight Millers
süti beállítások módosítása