Hallgasd meg Lizzo új albumát!

2022.07.15. 14:30, srecorder

lizzo-special.jpg

Három évvel a nagy áttörést meghozó, Grammy-díjas Cuz I Love You után megérkezett az énekes-dalszerző-rapper-fuvolista Lizzo új albuma, a Special, amit ma este a Budapest Parkban az LMBTQ-tematikájú bulisorozat, a Ludus keretében is megünnepelhetünk.

Lizzo régóta zenélt már, de csak 2019-ben robbant be a köztudatba, amikor az akkor már kétéves, Truth Hurts című dala sláger lett a TikTokon és szakítós himnusszá vált az Egy remek valaki című Netflix-filmnek köszönhetően. Lizzo azóta megkerülhetetlen, nem szabványos sztárja a popzenének, és bár új lemezére 3 évet kellett várni, igen aktív volt a járvány alatt is. A filmezéssel is kokettáló énekesnő leforgatta első sorozatát, és rögtön hat Emmy-jelölést is bezsebelt az Amazon Prime-on nézhető reality-jéért, a Watch Out For The Big Grrrlsért, amelyben új táncosait keresi, az HBO dokumentumfilmet forgat(ott) az életéről és a befutásáról, és persze új zenékből sem volt hiány: tavaly augusztusban jött ki a Cardi B-vel közös Rumors (ami végül lemaradt a Specialről), pár hónapja pedig a TikTokot újra meghódító és az idei nyár egyik nagy slágerévé vált diszkófunkos About Damn Time, valamint a lánybarátságokat éltető Grrrls.

A FUVOLÁVAL BŰVÖLŐ POPFENOMÉN, AKI KÉT SEGGRÁZÁS KÖZT ÖNSZERETETRE TANÍT – LIZZO-PORTRÉNK.

A szövegek most is az önelfogadás, a testpozitivitás, meg persze a nagy twerkelések és felszabadító bulizások körül forognak, Lizzo pedig maga is meglepődött, hogy egy szerelmes lemezt írt, ráadásul nagyon személyeset. Ilyen szerelmes dal például a lemezt záró Coldplay, ami igen, a zenekarról kapta a nevét, mert Lizzo egy nyaraláson a Yellow-t énekelte a csillagos égbolt alatt a szerelmének, Ricky Reed producer pedig arra biztatta az énekesnőt, hogy mesélje el az élményeit, dumáljon rá a zongoraloopjára, és később ezt a nyers érzelemkitörést formálták dallá. Az About Damn Time pedig majdnem meg se született, mert Lizzo úgy érezte, kész van már az album, amikor Reed és Blake Slatkin ráírt, hogy van egy új számuk; elmondása szerint igazi dívaként viselkedett, „nem megyek le a stúdióba, hacsak nem egy slágerről van szó”, pattintotta le őket, majd amikor meghallotta a dalt, tíz perc múlva startolt is a stúdióba.

„Nem akarok többé stresszes lenni. Azt hiszem, a stressz volt az első számú érzelmem az elmúlt években. Eleve hajlamos vagyok a szorongásra, szóval ennek az ellenszerén próbáltam dolgozni. Helyes légzés, stresszmentesítés, érzelmek lomtalanítása” – magyarázta Apple-interjújában Lizzo, milyen érzelmi háttérben született az új lemez. hozzátéve, hogy szerinte épp elég stresszt okoz az embereknek a klímaválság és az internet, ő pedig nem akar semmit se rápakolni ezekre. „Megoldásokat akarok kínálni, és vannak is ezekre elképzeléseim. Sok dalt írtam, ami nem ilyen volt. A Rumors például nagyon önző volt. Úgy voltam vele, hogy hadd adjam ki, ami a lelkemet nyomja, hadd dumáljam ki magamból a szarságokat. A Rumors egy vagány dal, de semmi több. És nagyon személyes volt, nagyon mikroszintű, mert rólam szólt, az én speciális bajomról, amihez az emberek lehet, hogy nem tudnak kapcsolódni. Az About Damn Time-ról pedig azt éreztem, hogy most erre van szükségünk. Hálát adok Istennek a Rumorsért, mert művészként ki kellett adnom magamból ezt, különben a dalok, amelyek segíthetnek a világon, nem jöttek volna ki. A Lizzobangers album nagyon személyes volt, de ha nem csináltam volna meg, akkor nem tudtam volna kijöni a Because I Love You-val vagy a Good As Hell-lel.”

KI A POP ÚJ KIRÁLYNŐJE?

És akkor íme, a 12 dalos, diszkós, szintipopos feel-good Lizzo-album, a Special, amire már ma este bulizhatunk a Budapest Parkban az LMBTQ-tematikájú partysorozat, a Ludus keretében. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

Címkék: albumhallgató lizzo
https://recorder.blog.hu/2022/07/15/hallgasd_meg_lizzo_uj_albumat
Hallgasd meg Lizzo új albumát!
süti beállítások módosítása