Júliusban utoljára koncertezik a Kiss Budapesten

2022.06.30. 15:22, srecorder

kiss_3.jpg

The End of the Road címmel még 2019-ben indult búcsúturnéra a Kiss, amely a covidos halasztások után július 14-én éri el a Sportarénát. Utána se több koncert, se új lemez nem várható Paul Stanley és Gene Simmons zenekarától.

A Kiss 12 év után tér vissza Magyarországra, utoljára 2010-ben jártak nálunk a Budapest Sportarénában, a zenekar sokadvirágzását megnyitó Sonic Boom album turnéjával. Előtte 1997-ben, a Petőfi Csarnok szabadterén lépett fel a maszkos ősfelállás, Peter Criss dobossal és Ace Frehley gitáros részvételével, akik nem sokkal később, a zenekar első "búcsúturnéját" követően kiléptek a Kissből.

IGAZ TÖRTÉNET ARRÓL, HOGY HOGY ESETT, HOGY 16 ÉV UTÁN A KISS-SZEL ZENÉLT ACE FREHLEY

A 72 éves Gene Simmons több helyen is azt nyilatkozta, azért kerül sor most a tényleges búcsúturnéra, mert nem szeretnék megvárni, amíg annyira öregek lesznek, hogy nem tudják lenyomni az intenzív fizikai megterhelést jelentő Kiss-show-t. Legyen annyi önbecsülése az embernek, hogy méltósággal búcsúzzon, mert szereti a rajongóit” – mondta a basszusgitáros a Classic Rock magazinnak. „Amikor a Kiss lejátssza az utolsó számot [az utolsó koncerten], sírni fogok, mint egy kisbaba” – tette hozzá. A turné után a Kissnek ez a felállása nem áll színpadra, és új lemezt se terveznek írni. („Szétdolgozni magam, hogy aztán valaki ingyen letöltse vagy streamelje a zenémet, az nem az én kenyerem” – mondta erről Simmons.) Azt viszont elképzelhetőnek tartják, hogy mások vigyék tovább a nevet, és egy fiatal zenészekből álló együttes lépjen fel Kissként a klasszikus sminkbe-jelmezbe bújva.

A budapesti koncerten az egyik legjobb aktuális classic rock zenekar, a Los Angeles-i Dirty Honey melegít be, akik először turnéznak Európában, és a saját klubbulijaik mellett a Rival Sons, a Guns N' Roses és a Kiss turnéin is előzenekaroskodnak.

Jegyvásárlás. A koncert Facebook-eseménye.

https://recorder.blog.hu/2022/06/30/juliusban_utoljara_koncertezik_budapesten_a_kiss
Júliusban utoljára koncertezik a Kiss Budapesten
süti beállítások módosítása