Jövő héten jön a jubileumi Pohoda Fesztivál, ott lesz Nick Cave, a Libertines, Flume és slowthai is

2022.06.27. 18:22, srecorder

pohoda.jpg

Július 7. és 9. között tér vissza kedvenc szlovákiai fesztiválunk, a trencséni reptéren megrendezett Pohoda, amely idén Nick Cave & the Bad Seedsszel, The Libertinesszel, Black Pumas-zal, Flume-mal, Metronomy-val, Floating Pointsszal, Snail Maillel és még tucatnyi izgalmas előadóval ünnepli 25. születésnapját.

A tökéletes fesztivál három napig tart – írtuk első Pohoda-beszámolónkban még 2014-ben, és ez idén is igaz lesz. Ami azt is jelenti, hogy itt nincs alibizős felvezetés, rögtön az első nap színpadra lép a fesztivál főattrakciója, vagyis Nick Cave és a Bad Seeds. A színvonal pedig ezután sem csökken, hiszen érkezik Joseph Mount énekes-billentyűs-frontember élcsapata, a remek idei lemezével (Small World) Budapestet is megjárt Metronomy, valamint a hiphop-úttörő Grandmaster Flash, aki a hetvenes években lerakta a műfaj alapjait, tökélyre fejlesztette a szkreccselést, majd 1982-ben zenekarával kiadta a társadalmilag tudatos hiphop egyik kulcsdalát (The Message).

Második nap találkozhatunk a britrockot felfrissítő Wolf Alice-szel, a Magyar Zene Házában látott elektronikus-artpopos énekesnővel, a kórusoknak nagy szerepet szánó Marina Sattival, vagy épp a Kidsszel nagyot robbantó Noga Erezzel, akit Lil Frakk így dicsért nekünk: „Ez a csaj egy zseni. Sokszor progresszív alapokra, váratlan rapek, de van, hogy olyan izompop, hogy 13 éves leszek és ugrálok a nappaliban.” A nagyágyúk ezen a napon a popérzékeny ausztrál dj, Flume, a Libertines és slowthai lesz, de nem érdemes kihagyni a perzsa-izraeli elektropopos Lirazt, a Sons of Kemet-főnök Shabaka Hutchings másik zenekarát, az afrofuturista/nu jazzes The Comet Is Comingot, az énekese kilépése óta újra koncertező, az idei év egyik csúcslemezét elkészítő Black Country, New Roadot, a kísérletezés mellett már a nyers poposságot is szem előtt tartó Yves Tumort, a Shame-et, valamint a jazzlegenda Pharoah Sandersszel és a Londoni Szimfonikus Zenekarral tavaly egy sokrétű jazzlemezt készítő Floating Points szettjét sem.

A harmadik nap pedig olyan, errefelé ritkán látott előadókat csekkolhatunk le, mint a kiváló csilingelős-spleenes gitárpopdalokat jegyző Snail Mail, az érzékeny érzékeny soul-folk-r&b-popot játszó Lianne la Havas, a fehérorosz poszt-punkos / darkwave-es Molchat Doma, vagy a pszichedelikus soul aktuális királyai, a Black Pumas. A fesztivált érdemes a legendás dj, Richie Hawtin szettjével vagy a black midi imádnivalóan káoszos matekrockjával zárni, de ha tehetjük, ne hagyjuk ki a Squid és a Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs buliját se - mindkettőn garantált a megőrülés.

A jegyvásárlást nem érdemes tovább halogatni, mert kevesebb, mint kétezer belépő van már csak a fesztiválra. Ezért katt ide. Facebook-esemény? Errefelé. Részletes program pedig itt.

https://recorder.blog.hu/2022/06/27/jovo_heten_jon_a_25_pohoda_fesztival_ott_lesz_nick_cave_a_libertines_flume_es_sokan_masok
Jövő héten jön a jubileumi Pohoda Fesztivál, ott lesz Nick Cave, a Libertines, Flume és slowthai is
süti beállítások módosítása