BGKO és Newen Afrobeat a júniusi Waldorfeszten

2022.06.19. 12:32, Recorder.hu

waldorfeszt_bgko_650.jpg

(X) A Waldorfeszt egy ezerfős kisfesztivál a Dunakanyarban, amelynek varázslatos és békés hangulatát a fesztiválozók a fellépőkkel, önkéntesekkel és a szervezőkkel együtt hozzák létre, immáron hat éve. A 2022-es zebegényi Waldorfeszten lép fel először külföldi zenekar, két világhírű csapat érkezik a világzenei szcénából: június 25-én a Barcelona Gipsy balKan Orchestra játszik, június 26-án pedig a Newen Afrobeat adja első magyarországi koncertjét és perdít táncra mindenkit. Az idei fellépők között olyan nevek találhatók meg, mint Дeva, a Csaknekedkislány, a Kollár-Klemencz László Kamarazenekar, a Zuboly, a Csángálló, a Duckshell, a Méhek, az Óperentzia, a Korai Electric és a Freakin’ Disco.

A Waldorfeszt egy alulról szerveződő fesztivál, a legtöbben szabadidejükben, önkéntesen hívják életre a rendezvényt, amely mindenki számára nyitott. A szervezők célja egy olyan kulturális tér teremtése, ahol bemutatkozhatnak fiatal művészek, civil szervezetek, ahol eszmét cserélhet bárki, mindezt szabadon, nyugodtan, békés környezetben. A fesztivál programjának magját civil, kézműves, zenei, irodalmi, színházi és egyéb művészeti közösségek alkotják. A Waldorfeszt arra törekszik, hogy segítsen, ismeretet terjesszen, kapcsolódjon a természethez, és védje a környezetet a szórakozás, táncolás megélése mellett.

waldorfeszt_mood_650.jpg

A szervezői csapat magjának tagjai a Waldorf óvoda óta, vagyis már 25 éve ismerik egymást, és ez a mag hozta létre az első Waldorfesztet 2010-ben. Az évek során csatlakoztak további waldorfosok és nem waldorfosok is, így alkotnak együtt egy közösséget, ami évről évre létrehozza a Waldorfesztet. A fesztiválszervezők igyekeznek megfogalmazni mindazt, amit ma “waldorfosságnak” hívnak, célkitűzésük, hogy a Waldorfban kapott értékeket beépítsék a gyakorlatba. Olyan teret hoztak létre, ahol lehetőség van arra, hogy a Waldorfból hozott értékek összekapcsolódjanak a hasonló vagy akár egészen más alapelveken nyugvó értékekkel is. Művészek és művészetek, alkotók és alkotni vágyók találkozási pontja a fesztivál – hisznek abban, hogy sokféle gondolkodásmód és értékteremtés együttese teszi jól működő rendszerré a világot, és ebben igyekeznek példát is mutatni.

waldorfeszt_newen_650.jpg

A Waldorfeszten most először lép fel külföldi zenekar, és rögtön két világhírű csapat érkezik a világzenei szcénából: június 25-én szombaton a Barcelona Gipsy balKan Orchestra (Katalónia) játszik, június 26-án vasárnap pedig a Newen Afrobeat (Chile) adja első magyarországi koncertjét és perdít táncra mindenkit, aki ellátogat a 9. Waldorfesztre. Az idei fellépők között olyan nevek találhatók meg, mint Дeva, a Csaknekedkislány, a Kollár-Klemencz László Kamarazenekar, a Zuboly, a Csángálló, a Duckshell, a Méhek, az Óperentzia, a Korai Electric és a Freakin’ Disco.

waldorfeszt_bgko2_650.jpg

A zenei programok mellett rengeteg civil program, workshopok, kézműves foglalkozások, előadások és beszélgetések várják a fesztiválozókat egész napos elfoglaltságot kínálva.

A június 23. és 26. között zajló fesztivál teljes programja a www.waldorfeszt.hu oldalon olvasható, további tudni- és látnivalókért pedig érdemes a Waldorfeszt Facebook-oldalát és Instagramját is megnézni!

https://recorder.blog.hu/2022/06/19/bgko_es_newen_afrobeat_a_juniusi_waldorfeszten
BGKO és Newen Afrobeat a júniusi Waldorfeszten
süti beállítások módosítása