A The Bits a világ legjobb Beatles tribute zenekaraival köszönti Paul McCartney-t a 80. születésnapján

2022.06.14. 14:36, srecorder

mccartney-80.jpg

Most szombaton, június 18-án ünnepli 80. születésnapját Paul McCartney, akit a világ legjobb Beatles tribute zenekarai – köztük a magyar The Bits – egy közös klippel köszöntenek fel. Másnap pedig Országos Beatles Találkozót tartanak kvízzel, kerekasztal-beszélgetésekkel és persze a főhős életműve előtt tisztelgő koncertekkel a Kobuci Kertben.

A hazai The Bits a világ másik 7 emlékzenekarával együtt köszönti Paul McCartney-t, közöttük a világ leghíresebb Beatles tribute zenekarával, a The Fab Fourral, illetve a legendás liverpooli klub házi zenekarával, a Cavern Club Beatlesszel. Arra is jó esély van, hogy maga az ünnepelt is megnézze a videót, ugyanis az idei Országos Beatles Találkozóra is ellátogató Nick Wass, a Höfner gitárgyár (Paul gitárjának, a legendás hegedűbasszusnak a készítője) marketingfőnöke eljuttatja azt McCartney sajtócsapatának.

„Hihetetlen. Nem gondoltuk volna, hogy a Paul McCartney születésnapjára készített videoklipünk ilyen utat jár majd be. Amikor ezt készítettük, a szándékunk az volt, hogy a magyar Beatles-közösségnek olyasvalamit nyújtsunk, amivel méltóképp ünnepelhetjük itthon Paul McCartney születésnapját, de azt nem is reméltük volna, hogy komoly esélye lesz, hogy ezt maga az ünnepelt is láthatja. Nagyon jó érzés, hogy egy ilyen alkalomból képviselhetjük a magyar Beatles-rajongókat, és megtisztelő, hogy a világ legjobb Beatles tribute zenekaraival egy videóban szerepelhetünk” – mondta Derecskei Zsolt, a The Bits frontembere.

DERECSKEI ZSOLT MICHAEL JACKSON ÉS PAUL MCCARTNEY BARÁTSÁGÁRÓL ÉS ÖSSZEVESZÉSÉRŐL IS ÍRT NEKÜNK.

 

A köszöntővideóhoz az említetteken kívül még argentin, brazil, kanadai és angol előadók csatlakoztak, a The Bits pedig az egyetlen közép-európai zenekar, akik természetesen a Beatles Birthday című számával köszöntik majd a videópremierben Paul McCartney-t június 18-án, pontosan éjfélkor a YouTube-on. A Bits videója pár napja már megtekinthető, ez lesz összevágva ütemre pontosan a többi 7 zenekar előadásával.

 

Június 19-én pedig ismét Országos Beatles Találkozó lesz a Kobuciban, amelynek a fővédnöke idén Jon Keats, a legendás Cavern Club igazgatója, ahol a Beatles 292 alkalommal lépett fel 1961 és 1963 között. Lesz kerekasztal-beszélgetés és kvízjáték is, amin egy egy eredeti Höfner hegedűalakú basszusgitárt lehet nyerni. A főműsort három, egyórás koncert alkotja, amelyek közül az egyikben Petruska András lép fel egy általa összeállított Beatles-blokkal, a másik kettőben pedig a The Bits zenél - a harmadik felvonásban Paul McCartney életműve lesz terítéken.

MCCARTNEY ÖT ÉVTIZEDE ÖT LEMEZ TÜKRÉBEN.

Részletes program a The Bits honlapján, jegyvásárlás pedig a Kobucién. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2022/06/14/a_the_bits_a_vilag_legjobb_beatles_emlekzenekaraival_koszonti_paul_mccartney-t_80_szuletesnapjan
A The Bits a világ legjobb Beatles tribute zenekaraival köszönti Paul McCartney-t a 80. születésnapján
süti beállítások módosítása