„A nulláról kellett újraépíteni magunkat” – Kislemezpremier! Siketfajd: Algaevő / Sirok

2022.06.09. 13:56, srecorder

siketfajd.jpg

Új kislemezzel jelentkezik a punkos, zúzós, szarkasztikus zenét játszó Siketfajd, akik majdnem feloszlottak a járvány alatt, de most újult erővel és felállással térnek vissza.

„A zenekart a Covid kényszerpihenő előtt/alatt/után sok megpróbáltatás érte és sokszor kerültünk olyan helyzetbe, hogy nehézkesnek tűnt a folytatás. Az énekesünk, majd basszusgitárosunk távozásával egy teljesen új felállásba kellett beleszoknunk (Czitrom Ádám – basszusgitár, Horváth Ábel – gitár, vokál, Sebők Gergő – ének, bohóc, Sziládi Szabolcs – dob), és némi túlzással a nulláról kellett újraépíteni magunkat, ami viszonylag gyorsan sikerült is és mostanra 110%-on pörögve koncertezünk, írunk dalokat, ami a régi 100-hoz képest még több is. Mivel sok mindenben gyökeresen megváltozott a zenekar, éreztük, hogy hamar meg kell mutatni, mi is történt velünk” – mondta Sziládi Szabolcs dobos.

Az új kislemez nem teljesen új, a két dalt még februárban vették fel Puha Szabolcsnál, és az Algaevőhöz a DuoChrome Photostudio révén egy klip is készült még márciusban. „Szokásunkhoz hűen a Spotify-ra és minden egyébre nem került még ki a dal mostanáig, és úgy voltunk vele, hogy ha már ennyit váratott ez magára, ne egyedül kerüljön fel, így hozzácsaptuk a másik dalt is, a Sirok-ot, ami mostanáig nem volt hallható a publikum számára. A Sirok már jó egy éve legalább, hogy a koncert repertoárunkban szerepel, de a folyamatos leállogatás és tagcserélődés miatt nem jutottunk el odáig, hogy felvétel készüljön róla. A dalról sok mindent nem tudnánk és akarnánk mondani. A munkacíme Sivatagi rock volt, így lett Sirok, hát döntse el mindenki maga, hogy ez igaz-e…”

Az Algaevő és a Sirok az ősz közepére tervezett nagylemez előfutára. Amíg az megérkezik, addig is sok helyen lehet találkozni a Siketfajddal a nyáron: június 10-én az Eötvös10-ben (jegyvásárlás, Fb-esemény), 11-én az Epreskertben, július 16-án a Bánkitó Fesztiválon, július 23-án a veszprémi Teremben, augusztus 11-én a Malomfeszten, illetve ősszel szeptember 3-án a Szimplában.

 

Siketfajd a Facebookon, Deezeren és Apple Musicon.

fotó: Fórizs Dániel

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/06/09/kislemezpremier_siketfajd_algaevo_sirok
„A nulláról kellett újraépíteni magunkat” – Kislemezpremier! Siketfajd: Algaevő / Sirok
süti beállítások módosítása