„Mindig pontosan ugyanoda lépsz: magad alá” – Dal- és klippremier! Verőköltő: PONT MOST

2022.06.08. 12:37, srecorder

verokolto-pontmost.jpg

2014-ben még úgy mutattuk be a Verőköltőt, mint „a poszt-Kispál magyar alternatív rock egyik ígéretes földalatti zenekarát”. Hogy azóta mennyit formálódott a (halál;orgazmus) testvérzenekarának kísérletező artrockja (és miben maradt mégis hasonló), azt mi sem bizonyítja jobban a készülő, önújradefiniáló albumuk új dalánál, a PONT MOST-nál, ami itt, a Recorderen hallható először.

Az új dal szövegét Gressai Ferdinánd egy Vipassana meditációs elvonuláson írta. „Egy ebéd utáni nagyszünetben körbe-körbe járkáltam az udvaron, és arra lettem figyelmes, hogy akárhová megyek, mindig ugyanoda lépek: magam alá. Bármelyik pillanatban éppen a JELEN van, minden korábbi lépés ide vezetett el, és minden további pedig innen indul el. A dal zenéjét pedig egy SupraUniversum-dal ihlette, amely soha nem készült el” – mesélte Ferdi. „Kedves testvérzenekarunk a PontMost, ahol már két Verőköltő tag is ült a dobok mögött. Engedélyt kértem a zenekar megálmodójától, Baqais Ádámtól a cím használatára. Ő boldogan megengedte, ráadásul azóta már ő is írt egy PontMost című dalt! A videoklip helyszíne egy öböl, egy hajótemető és egy fecskék által lakott piramis, mely végül megbontja a téridőt.”

MÉG TÖBB VERŐKÖLTŐ-PREMIER? ERRE TESSÉK!

A PONT MOST már a második dal/klip a régóta készülődő, önújradefiniáló, kvázi-self titled, Verőfényben kelő lemezről, a zenekar érzékenyebb-ábrándosabb oldalát animált-természeti klipben megmutató FÖLD/ÉG után. „Egyben ez a VKCU, a Verőköltő Cinematic Universe második darabja. A harmadik a VÉRÁRAM lesz, mely összeköti a két eddigi videót, s tovább tágítja az univerzumot” – fűzte hozzá Ferdi, aki azt is elárulta, miért egy évvel később hozták ki a Rusek rendezésében készült klipet. „Szeretünk mindent jól megfontolni, rászánni az időt. A PONT MOST klipet még tavaly júniusban forgattuk, ezért is van, hogy ebben Nagy Gerda, a Verőköltő első szintise látható. Azóta már Vermes Ráhel Csenge vette át a billentyűket és a gyönyörű vokálszólamokat. Ha valaki annyira beleszeret ebbe a dalba, hogy a capella verzióban is hallgatná, ahhoz már tavaly megjelent egy videó.”

A Verőköltő legközelebb Szegeden látható június 11-én (Facebook-esemény), aztán pedig Budapesten az A38-on június 22-én az ex-IHM-es Pálinkás Tamás és Bokros Csaba új zenekara, a Nagyúr társaságában (jegyvásárlás, Facebook-esemény).

 

Verőköltő a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/06/08/_mindig_pontosan_ugyanoda_lepsz_magad_ala_dal-_es_klippremier_verokolto_pont_most
„Mindig pontosan ugyanoda lépsz: magad alá” – Dal- és klippremier! Verőköltő: PONT MOST
süti beállítások módosítása