„12 óra vidámpark, ahova a fiam vitt el” – Anyukáik szereplésével készített klipet a Bohemian Betyars

2022.05.01. 10:40, srecorder

bohemianbetyars_3_kredit_sinco.jpg

Tavaly, négy év kihagyás után jött ki új nagylemezével (Gubancos) a Bohemian Betyars speed-folk, freak-punk zenekar, amire Ne sírj, anyám! címmel a gyerekkori csínytevéseikről is írtak egy dalt, anyák napja alkalmából pedig a Földiek című pszichedelikus-űrrockos sci-fijéért diák-Oscarra jelölt, Friss Hús-fődíjas Freund Ádámmal forgattak rá klipet.

„Akik megállás nélküli speed-folk freak-punk őrületre számítanak, azok meg fognak lepődni, mégpedig kellemesen. Ugyan van itt is bőven csűrdöngölés, azért akadnak lassabb számok, mi több, a bulisaknak is összetett a dramaturgiája, és izgalmas részleteket rejt mind a hangszeres játék, mind az ének”írtuk megjelenésekor a zenekar erényeit változatosan felmutató Gubancosról. A bulisabb, de mégis rétegzettebb számok közé tartozik a Ne sírj, anyám! is, ami egyfajta bocsánatkérés is a gyerekként okozott nehéz percekért.

Az aranyos-vicces házi videókat egy koncerttel vegyítő klipben az édesanyák zúznak a színpadon, a zenészek pedig a közönségben pogóznak, söröznek, bicikliznek. „Anyukáink amúgy is igazi rocksztárok, szóval nem volt nehéz hozniuk a szerepet. Mi meg végre a közönségben pogózhattunk! Nehéz dolguk lehetett velünk, amíg gyerekek voltunk, és ezzel a dallal szeretnénk felszárítani minden miattunk hullajtott könnycseppet” – mondták a klipről, amelynek operatőre a kétszeres Aranyszem-díjas Gyuricza Mátyás, vágója Kántor Dávid, látványtervezője Kakas Réka volt.

„TÍZ ÉVEN BELÜL JÖHET AZ ANTARKTISZ, AZTÁN MEG AZ ŰRKONCERT” – TAVALYI CÍMLAPINTERJÚNK A BOHEMIAN BETYARSSZAL.

Az anyukák az első szóra vállalták a szereplést, és azt is, hogy a színpadi zenéléssel kimozduljanak kicsit a komfortzónájukból. „Olyan volt, mint 12 óra vidámpark, ahova a fiam vitt el: szédítő-felemelő érzés volt, kizökkentem az időből és a térből” – mondta az egyik anyuka. Dankó Dani dobos mamája azért szkeptikus volt a zenei teljesítményét illetően: „Az ciki volt, hogy amit én műveltem a színpadon, azt sajnos hallottátok is. Mármint, hogy össze-vissza vertem a dobot, pedig az nem is tehetett semmiről.”

A Bohemian Betyars május 5-én a Budapest Parkban adja legnagyobb tavaszi koncertjét, előttük a Ricsárdgír bolondítja a hangulatot, jegyvásárlás, Facebook-esemény.

Bohemian Betyars a Facebookon.

fotó: sinco

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/05/01/_12_ora_vidampark_ahova_a_fiam_vitt_el_anyukaik_szereplesevel_keszitett_klipet_a_bohemian_betyars
„12 óra vidámpark, ahova a fiam vitt el” – Anyukáik szereplésével készített klipet a Bohemian Betyars
süti beállítások módosítása