„Nem hittem volna, hogy egyszer egy amerikai sorozat akciójelenetében fog megszólalni a dalom” – Pátkai Rozina-premier!

2022.04.26. 07:52, srecorder

patkai-rozina-benko-david.jpg

Az FBI című sorozatban, az egyik legnézettebb amerikai csatornán (CBS) fog elhangzani a mai, április 26-ai epizódban Pátkai Rozina Partokon című dala, amelyben Benkő Dávid, a PASO és a Subtones zongoristája is közreműködik. A dalhoz forgatott live session videó itt, a Recorderen debütál.

„Nem hittem volna, hogy egy saját, magyar nyelvű dalom egy amerikai sorozat akciójelenetében fog először megszólalni élőben, ráadásul az én előadásomban” – meséli Pátkai Rozina, akit az FBI sorozat rendezője több hazai előadóművész közül választott ki a szerepre. „A dal első verzióját egy évvel ezelőtt írtam az ImproSchool Dalszerző kurzusán, ahol Csányi Rita, a The Anahit énekesnője volt a tanárom. Több dal is született azóta saját szöveggel, remélem előbb-utóbb összeáll majd belőlük egy egész lemeznyi. Most erről a jövőbeli lemezről három demót kellett küldenem mutatóba, így esett a rendező választása a Partokon-ra. A forgatáshoz jazz-zenészekre, énekesnőre és zongoristára volt szükségük, így a dalommal felkerestem Dávidot, aki zongorajátékával csodálatosan megreptette a dallamot. Dávidot régóta ismerem, nagyszerű, avatott zenész, nem volt kérdés, hogy vele szeretnék ebben a szerepben együtt dolgozni.”

PÁTKAI ROZINA A VERSLEMEZEIRŐL, PILINSZKYRŐL, NEMES NAGY ÁGNESRŐL.

A dalról és a forgatásról így mesélt Dávid: „A kedvenc zenéimben kulcsszerepet játszik az őszinteség és a hitelesség, ezért nagyon szeretem, amikor egy előadó saját maga írja a zenét és a dalszöveget is. A Partokon egyszerre tartalmaz elvontabb képeket és teljesen hétköznapi momentumokat is, amelyek remekül passzolnak a Rozinára jellemző letisztult, ugyanakkor kifejező előadásmódhoz. Izgalmas élmény volt előadni ezt a szép magyar dalt egy nemzetközi filmes produkcióban.”

A Partokon című dalhoz live session videó is készült, amelyet Bekő Bozó, Krokovay Ábel, Megyeri Dániel és Laki Lukács készített. A hangot és a produceri utómunkálatokat Fenyvesi Márton jegyzi.

CSAK ÍGY LENNE ÉRDEMES VERSEKHEZ NYÚLNI.

 

Pátkai Rozina a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/04/26/_nem_hittem_hogy_egyszer_egy_amerikai_sorozat_akciojelenete_alatt_fog_szolni_a_dalom_dal-_es_klippre
„Nem hittem volna, hogy egyszer egy amerikai sorozat akciójelenetében fog megszólalni a dalom” – Pátkai Rozina-premier!
süti beállítások módosítása