„A pillanat, amikor el kell számolnunk az életünkkel” – Klippremier! BÖBE: broken wïngs

2022.04.24. 15:59, srecorder

szecsibobe.jpg

Februárban végén hozta ki első nagylemezét, a hét főbűnt párkapcsolati tématikákban körbejáró poïsoned paradïse-t BÖBE. Az albumot a Turbinában egy headliner bulin, majd a Halott Pénz 18. születésnapi koncertjének előzenekaraként is bemutatták – ezen a sportarénás fellépésen forgattak klipet a lemezzáró broken wïngshez.

Élőben trióban, a Flanger Kidsben gitározó Gyarmati Fannyval és a perpētuumban doboló Telek Attilával lép fel a Belau koncertfelállásának énekeseként is ismert Szécsi Böbe, akik április 9-én, a Halott Pénz előzenekaraként 15 ezer embernek adhatták elő a konceptlemezüket. A broken wïngs a lemez záróakkordja, ami a mennyország kapuját mutatja be, azt a pillanatot, amikor el kell számolnunk az életünkkel. A dal üzenete, hogy mindannyian hibázunk életünk során és nem vagyunk tökéletesek, de éppen ez tesz minket emberré. A videót Bikali Sándor (operatőr) és Mirtse Korinna (vágó) készítették.

„A projekt élőben trióként szólal meg, a színpadon Gyarmati Fanny basszusszintetizátoron, Telek Attila pedig dobon és drumpaden csatlakozik a projekthez. Célom volt, hogy ha ellátogatnak az emberek a koncertjeimre, akkor ne olyan feeling legyen, mintha otthon beraknák a zenémet a Spotifyról. Fontosnak tartottam, hogy bár elektronikus zenét csinálok, élőben mindenféleképpen legyen akusztikus dob is. Szuper jó visszajelzéseket kaptunk a lemezbemutató után, óriási lendületet adott, hogy legyen minél több koncert” – mondta egy friss interjúban Böbe a márciusi koncertről, aki a lemez koncepcióját így írta le. „Mindig is vizuális típus voltam, és fontos számomra, hogy ha kiadok egy nagyobb munkát, annak legyen egy szépen felépített vizuális koncepciója és egy háttérsztorija, amely szépen összefoglalja a lemez születésének időszakát. Az albumról először a poïsoned paradïse című dalom született meg, és ennek a címe inspirált arra, hogy a hét főbűnből merítkezzen a lemez. A hét főbűn inspirációként szolgált, és az egyes bűnök a saját értelmezésemben elevenednek meg a lemez dalaiban, leginkább párkapcsolati szituációkon keresztül.”

bobe-sportarena.jpg

BÖBE a Facebookon.

 

headerfotó: Rédling Hanna
koncertfotó: Marossy Norbert

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/04/24/_amikor_el_kell_szamolnunk_az_eletunkkel_klippremier_bobe_broken_w_ngs
„A pillanat, amikor el kell számolnunk az életünkkel” – Klippremier! BÖBE: broken wïngs
süti beállítások módosítása