Konferenciakötet: Mindenki zenéljen!

2022.03.06. 12:00, trecorder

recorder-mindenki_zeneljen.jpg
Megjelent a Hangőr Egyesület tavaly novemberi Mindenki zenéljen! című konferenciáján elhangzott előadások szerkesztett változataiból összeállított kötet. A könnyűzene oktatásának lehetőségeit körüljáró konferencia anyagai között kutatások, nemzetközi példák és hazai jógyakorlatok találhatók.

A kötet megjelenését inspirálta, hogy még mindig rendkívül szegényes a könnyűzenei oktatással foglalkozó hazai szakirodalom. Másrészt az öt évvel ezelőtti, hasonló konferencia is azt mutatta, nemcsak pár hónappal, de évekkel később is van érdeklődés az elhangzottak iránt. Ráadásul az átgondolt, lábjegyzetelt dolgozatok kiegészítik mindazt, ami novemberben a Budapest Music Centerben elhangzott és a netes közvetítésekben is látható volt. A kötet tematikája igazodik a konferenciához, hiszen a Számok és lehetőségek, a Kitekintés és a Jógyakorlataink fejezetekben közli az előadók gondolatait.

220211-mindenki_konyv_foto.jpg
A Mindenki zenéljen! című tanulmánykötetet a Hangőr Egyesület mindenkinek ajánlja, aki a könnyűzene oktatásával foglalkozik, hiszen például a két kutatásról szóló dolgozat sok érdekességgel szolgálhat, miként a külföldi példák is adhatnak ötleteket. A legfontosabb persze az lenne, ha olyanokhoz sikerülne eljuttatni a kiadványt, akik nem elsősorban az egyéni oktatásban, hanem a könnyűzenei zeneiskolák születésében és elterjesztésében hisznek. Mert, ahogy az öt évvel ezelőtti konferenciának, a tavaly novemberinek is az volt a célja, hogy előmozdítsuk a hazai zenei oktatás ügyét.

A kötet az NKA Hangfoglaló Program pályázati támogatásával jelent meg, így bolti forgalomba nem kerül, de eljut minden képzőhelyre, fontosabb könyvtárakba, és természetesen a Hangőr Egyesület rendezvényein is elérhető lesz.

További információk: poptanitas.blog.hu

https://recorder.blog.hu/2022/03/06/konferenciakotet_mindenki_zeneljen_852
Konferenciakötet: Mindenki zenéljen!
süti beállítások módosítása