Jön a BLEND – ahol a film és a zene találkozik, 2022-ben is!

2022.03.02. 14:11, trecorder

sinco_blend21_210408_029.jpg
(X) Idén a Muzikumban tartják meg március 10-én a BLEND-et, a hazai filmes és könnyűzenei szakma éves találkozóját. A program a tavalyi hibrid megoldást követően újra élőben lesz látogatható, az előadásokat pedig workshopok, kerekasztal-beszélgetések és iparági network-lunch dúsítja.

A könnyűzene és a film kapcsolatát szorosabbra fűző BLEND új platformként 2020-ban indult útjára a Hangfoglaló Program és Nemzeti Filmintézet Fast Forward Programja közös kezdeményezéseként. A két iparág szakmai szereplőit megszólító esemény tavaly a pandémiás helyzetre való tekintettel online volt követhető. Jó hír, hogy idén – a hatályos rendezvénylátogatási szabályozások betartása mellett – újból élőben találkozik a hazai film és könnyűzene március 10-én, ezúttal a Muzikum falai között. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az iparági trendekkel az adott szakma szereplői általában tisztában vannak, de a filmzene tipikusan az a terület, ahol kölcsönös tudásmegosztás segítségével látványosan fejlődhet a magyar filmes és zenei szakma. A BLEND alapötlete éppen ez volt, azaz hogy teret nyisson az együttműködésre, kapcsolódási pontok kialakítására és kötetlen networkingre. A programra a szervezők a hazai zenei és filmes szakma képviselőit: előadó-művészeket, menedzsereket, filmrendezőket, music supervisorokat, zeneszerzőket, hangmérnököket, diákokat és producereket várnak.

Az első két évben nagy figyelem övezte a BLEND-et, a nemzetközi vendégek előadásai és az interaktív programelemek teltházzal zajlottak. Az egész napos élő filmzeneszerzés mellett idén a BLEND egy vizuális workshopot is kínál, amire előzetesen lehet majd regisztrálni.

A konferenciaprogramot olyan nevek színesítik idén, mint az észt Michael Pärt producer, music editor, aki olyan világhírű művészekkel dolgozott, mint Björk vagy Danny Elfman. A hazai szakmát többek között Lévai Balázs, Grosan Cristina, Weyer Balázs, Seres Tamás, Balázs Ádám és Csényi Katalin képviseli. A paneleket követően a résztvevők megtekinthetik a két workshop alkotásait. Idén az élő filmzeneszerzés workshop résztvevői Szászi Petra és Nóvé Soma (Middlemist Red, Mordái) lesznek és a BLEND 2022-t Szalai Anna és Dorozsmai Gergő koncertje zárja majd a napközben készülő vizuális anyag kíséretében.

A részletes program és a regisztrációs felület a BLEND social felületein és a Nemzeti Filmintézet (NFI) honlapján is megtalálható.

Helyszín: Muzikum (1088 Budapest, Múzeum u. 7.)
Időpont: 2022. március 10. 10:00

blend_2022_page_a.jpg

(A cikk a Nemzeti Filmintézet megbízásából jelent meg).

https://recorder.blog.hu/2022/03/02/jon_a_blend_ahol_a_film_es_a_zene_talalkozik_2022-ben_is
Jön a BLEND – ahol a film és a zene találkozik, 2022-ben is!
süti beállítások módosítása