Kilátástalan az élet, vagy mi vagyunk telhetetlenek? Cz.K. Sebő: How Could I Show You The Beauty Of A Life In Vain? (lemezkritika)

2022.02.19. 17:47, vferi

sebo_2.jpg

Legfrissebb szólókiadványán Czakó-Kuraly Sebestyén (Platon Karataev) a maga jellegzetes, melankolikusan merengő stílusában fejtegeti az egzisztenciális szorongás legégetőbb kérdéseit – többnyire angol nyelven. Ez a kritika először a Recorder magazin 90. számában jelent meg.

Gecső Tamás tanár úrtól és az orosz irodalom nagyjaitól is azt tanultam, hogy az ember minden szenvedésében képes megtalálni az élvezetet. Na, ez az album csak úgy sütkérezik saját keserűségében! Talpak alatt roppanó hó hangja kíséri a dalokat a fejemben, de a lemez emlékeztet rá, hogy mindez nem sokára jó eséllyel csak a képzeletemben létezik majd: a klímaválság-világjárvány-gazdasági krízis mesterhármasa rég nem tapasztalt bizonytalanságban tart minket (pláne, mikor ezen felül még szerelmesek is lehetünk; kiváltképp, ha viszonzatlanul). Magányos téli bolyongások, otthon agyalós, hiperérzékeny szombat éjjelek háttérzenéjévé válhat ez a lemez – az erre fogékonyak életében. Lehet, hogy engem csak azért nem kapott el, mert éppen foggal-körömmel ragaszkodom az életigenléshez.

ck_sebo_cover_1500px.jpgElőadó: Cz.K. Sebő

Cím: How Could I Show You The Beauty Of A Life In Vain?

Kiadó: szerzői kiadás

Megjelenés: 2021. december 9.

Műfaj: hálószobarock 

Kulcsdal: Chamomile 

 

 

7/10

Galambosi Eszter

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/02/19/cz_k_sebo_how_could_i_show_you_the_beauty_of_a_life_in_vain_lemezkritika
Kilátástalan az élet, vagy mi vagyunk telhetetlenek? Cz.K. Sebő: How Could I Show You The Beauty Of A Life In Vain? (lemezkritika)
süti beállítások módosítása