Dal- és klippremier! The Night Of The Vampire: My Funny Valentine

2022.02.14. 15:31, srecorder

Cigifüstös jazzt énekel a Middlemist Red-frontember Nóvé Soma legújabb lemezén, amit a The Night Of The Vampire nevű projektjével készített Chet Baker dalaiból. A február végén érkező nagylemez (The Chet Baker Special) első klipje és második dala, a Valentin-napra időzített My Funny Valentine a Recorderen debütál.

Chet Baker számomra gyerekkorom óta meghatározó zenész. Amióta elkezdtem énekléssel foglalkozni, nagy álmom volt, hogy egyszer az ő dalait játszhassam. Nagyon megtisztelő, hogy ezt a lemezt olyan zenészekkel készíthettem el, min Boros Levente (dobok), Cseke Dániel (bariton szaxofon) és Háló Geri (billentyűk), akiket pár éve még csak csodálva hallgattam koncerteken, nem gondolva, hogy felnövök majd a feladathoz, hogy együtt dolgozhassak velük” – mesélte Nóvé Soma az új lemezről.

MIT REJT MÉG NÓVÉ SOMA LEMEZTÁSKÁJA? MUTATJUK!

A Night Of The Vampire tavaly novemberben már előadta egy koncerten Chet Baker-műsorát. Előtte egy interjúban arról is mesélt a Recordernek Soma, hogy még angliai kamaszkorában, egy ötven pennyért kikölcsönzött jazzválogatáson fedezte fel Chet Bakert, aki annyira alapjaiban határozta meg az ízlését, hogy még a Middlemist Redben is hatott az énektechnikájára. A lemez ötlete pedig onnan jött, hogy az iPhone-nal rögzített első NOTV-album után egy profi stúdióanyagot akartak összerakni, amihez szükség volt egy erős koncepcióra, ezt biztosította a zenekar stílusába sötéten melankolikus dalaival tökéletesen belesimuló, a jazzballadák mesterének tartott Chet Baker.

A belassult, cigifüstös zenéhez egy belassított, cigifüstös klip is készült a My Funny Valentine című jazzsztenderdre Nóvé Soma rendezésében, ami magaslati belvárosi helyszíneivel, lomha kameramozgásaival és elvágyódó hangulatával a szintén Nóvé-rendezésű Run Over Dogs-klipet, a Happy Ever Aftert is eszünkbe juttathatja. „A My Funny Valentine szellős hangvétele és furcsa, balladaszerű dalszövege miatt az egyik kedvenc jazzsztenderdem. Minden verzió, amit hallottam, nagyon más. Egy olyan dal, ami pontosan bemutatja az aktuális előadót” – fűzte hozzá Soma.

 

és az első single, az Elvis Costello által írt, de Chet Bakernek is ikonikus dalává vált Almost Blue a február 28-án megjelenő The Chet Baker Specialről:

The Night of the Vampire a Facebookon.

headerfotó: Komróczki Dia

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/02/14/dal-_es_klippremier_the_night_of_the_vampire_my_funny_valentine
Dal- és klippremier! The Night Of The Vampire: My Funny Valentine
süti beállítások módosítása