Kijött az első új Red Hot Chili Peppers-dal John Frusciante gitárossal

2022.02.04. 07:48, srecorder

2022_rhcp.jpg

Április elsején jelenik meg a Red Hot Chili Peppers új lemeze, amin már újfent John Frusciante gitározik. Az Unlimited Love nyitódala a jól ismert RHCP-hangzást és a zenekar melankolikusabb oldalát támasztja fel. Amikor Frusciante belecsap a szólóba, pár könnycsepp biztosan kigördül.

A Black Summer mellé írt közleményében a zenekar azt is elárulta, hogy a 17 számos nagylemez hosszú hónapok és még hosszabb jamek során született meg. „Amikor elkezdtünk az új anyagon dolgozni, először olyan arcok régi számait játszottuk, mint Johnny „Guitar” Watson, a Kinks, a New York Dolls vagy Richard Barrett. Aztán fokozatosan behoztunk új ötleteket, és a jamekből dalok születtek, úgyhogy pár hónap után már csak az új anyagot játszottuk. Az a felhőtlen öröm, amit mások dalait játszva éreztünk, a saját számok megírása alatt is velünk maradt. Számomra ez a lemez az egymás iránt érzett szeretetünket és hűségünket jelképezi” – mondta Frusciante, aki kétszer is kilépett a zenekarból (1992-ben és 2009-ben), de eddig mindig vissza is tért.

TISZTESSÉGES, ÓVATOS: KŐVÁRY PÉTER AJÁNLJA AZ RHCP LEGUTÓBBI LEMEZÉT.

És akkor íme, a Stadium Arcadium-os hangulatokat hozó, nyitószámnak merészen lassú Black Summer klipje, amiben a tagok több lemenő nap fényében zenélnek, Anthony Kiedis pedig valamiért úgy néz ki, mintha Iggy Popot Joe Exoticnak fazoníroznák. A lemezmegjelenés után arénaturnéra induló Red Hot Chili Peppers június 15-én nálunk is koncertezik (a Puskás Arénában), méghozzá Thundercat és ASAP Rocky társaságában.


és az újból Rick Rubin produceri felügyelete mellett készült lemez borítója:

red-hot-chili-peppers.jpeg

https://recorder.blog.hu/2022/02/04/kijott_az_elso_uj_red_hot_chili_peppers-dal_john_frusciante_gitarossal
Kijött az első új Red Hot Chili Peppers-dal John Frusciante gitárossal
süti beállítások módosítása