Meghalt Meat Loaf

2022.01.21. 09:58, srecorder

meatloaf.jpg

74 éves korában elhunyt a musicalszerű rockslágereiről ismert Marvin Lee Aday, azaz Meat Loaf. A halál oka egyelőre ismeretlen.

A többtételes, nagyívű, az amerikai szórakoztatóipari hagyományban mélyen gyökerező rockdalok váltak Meat Loaf védjegyévé, akinek első nagylemeze, a Bat Out of Hell minden idők egyik legnagyobb példányszámban eladott albuma. Legnagyobb sikereit Jim Steinman dalszerzővel érte el, vele hozta ki 1977-ben Bat Out of Hell című első szólólemezét és annak folytatását is 1993-ban, amelyről a Grammy-díjat nyert I’d Do Anything For Love (But I Won't Do That) az MTV-korszak egyik legnagyobb slágere volt. (A lemez turnéján egyébként Magyarországon is fellépett, a '87-es sportarénás után a kisstadionos volt a második pesti koncertje.) Meat Loaf alig egy évvel élte túl Steinmant, aki tavaly áprilisban – 73 évesen – hunyt el veseelégtelenség következtében.

Meat Loaf szerepelt is musicalekben, játszott a Hairben és ő volt a fagyasztóból kitörő őrült motoros, Eddie a Rocky Horror Picture Show-ban. Ezután számos filmbe és tévésorozatba kapott meghívást, felbukkant a Wayne világában, a Tenacious D-ben (Jack Black apjaként), és a Harcosok klubjában is (ő volt a hererákban szenvedő egykori testépítő, Bob), emlékei szerint még a rendezésbe is besegített David Finchernek, ezért ez volt számára a legkedvesebb filmszerepe. Utolsó nagylemeze 2016-ban jelent meg (Braver Than We Are), de még idén januárban is új stúdióalbumán dolgozott.

headerfotó: Michael Putland (Getty Images)

Címkék: gyász meat loaf
https://recorder.blog.hu/2022/01/21/meghalt_meat_loaf
Meghalt Meat Loaf
süti beállítások módosítása