Lemezbemutatót tart, spéci vinilt és apokaliptikus klipet hoz ki a Jazzbois

2022.01.18. 15:26, srecorder

Február 18-án a Turbinában végre élőben is bemutatja új lemezét a Jazzbois, akiknek instrumentális, hipnotikusan jazzy hiphopjára a nemzetközi szakma is felfigyelt. A Molnár Bence, Sági Viktor és Czirják Tamás alkotta trió egy pszichedelikus hangulatú, világvége-montázsnak is beillő visualisert is bemutat itt a Recorderen, amit Bankos rakott össze a srácoknak.

„Az utóbbi évek egyik megérdemelt magyar sikertörténete az instrumentális hiphopban nemzetközi elismeréseket halmozó Jazzbois. A befutást meghozó lemez hozza, amit kell, és még többet is” – írtuk kritikánkban az ősszel megjelent és a Recorder 2021-es kedvencei közé is beválogatott Jazzbois Goes Blunt II-ról, amelynek nyitószámához készült most egy visualiser Bankos jóvoltából.

„A Blunted Again volt az egyik első szám, ami megalapozta az új lemez végleges irányát és lendületét. Egy elég hosszas jam session felvétel legvégén találtunk rá erre a trekkre, amit végül kicsit editáltunk és végső formájába gyúrtuk. Már maga a szám és a zene íve is elég mesés/filmes önmagában, a vége pedig egészen apokaliptikus, Bankos végső dramaturgiai ötletei pedig totálisan jól leszedik és kiegészítik a zene végső kaotikus hangulatát. Kicsit benne van minden, a kezdet, az emberiség eluralkodása e felett a csodás bolygó felett, eljutunk egészen a jelenig és meg talán a jövőbe is kicsit kikacsint, talán nem teljesen reményt vesztve” – mondja Vanis aka Sági Viktor a dalról és a hozzá tartozó videóról. „A legendás Bankos csinálta anno Goulasch RZRVTM klipjét is, már akkor is tudtuk, milyen szuper ízlésű footage szelektor/varázsló, egyből rá gondoltunk, amikor elkezdtük vizionálni a képeket, hangulatokat a zenéhez.”

Bankos így kommentálta a sokszor pszichedelikus hatású képfolyamot: „A természet harmonikus és hipnotikus folyamát egyetlen dolog zavarja meg, az ember maga. Ami ezt az egységet a vágyainak engedve képes bomlasztani, az önmagát is rombolja. Napjaink legfontosabb kihívásai közé tartozik az emberi telhetetlenség, a túlfogyasztás mérséklése.”

Az új lemez szerzeményeit február 18-án élőben is meghallhatjuk, és a Jazzbois jó szokásához híven vendégek is színesítik majd a műsort. Fellép velük a 2021 legerősebb hiphopdebütálását produkáló Beton.Hofi, továbbá Kosztolánszki Dominik, azaz Dom Beats szaxofonon, Mukunda Mátyás pedig gitáron csatlakozik a trióhoz. „Mukunda Matyit a TPSRPRT-ban láttam először basszerozni, ritkán hagy bennem nyomot ennyire zenész, de rajta azt éreztem, hogy kiemelkedően ragyog és önkifejez, árad belőle a zene. Azóta kiderült számomra, hogy szinte mindent tud csinálni és egészen extra ízléssel, önazonosulással teszi mindezt” – meséi Vanis a koncert vendégeiről. „Dominikot a Pavilon Fesztiválon láttam először játszani, déli tikkasztó napsütés, asszonyverő trikó, élére vasalt khaki nadrág, úgy nézett ki, mint valami fehér Denzel Washington, csak fegyver helyett szaxofonnal. Elképesztően fújt. Ő is egy picit fiatalabb generáció, de olyan bölcsesség és őszinteség árad a játékából, ami mindig lenyűgöz. Végtelenül hálás és izgatott vagyok, hogy együtt játszhatunk ebben a felállásban.”

jazzbois-feb18_print-2b.jpg

A különleges koncertet már csak azért sem érdemes kihagyni, mert csak itt lesz kapható az extra limitált (40 db) béta vinilnyomat a Jazzbois Goes Blunt II-ből (a végleges készlet, mint minden vinil manapság a járvány okozta ellátási hiány miatt, csúszik), és a koncerten mutatkozik be az új ’Bois merch is (sapka, pulcsi, póló) a koncertkreatívokat is készítő Lobot Works designjaival. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

a Jazzbois első klipje az ausztrál Inq. rapduóval

és egy élő jam 2020-ból

Jazzbois a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

https://recorder.blog.hu/2022/01/18/lemezbemutatot_tart_speci_vinilt_es_apokaliptikus_klipet_dob_ki_a_jazzbois
Lemezbemutatót tart, spéci vinilt és apokaliptikus klipet hoz ki a Jazzbois
süti beállítások módosítása