„A frusztráló érzés, amikor az ember nem érzi magát elégnek” – Magyarradar és klippremier: Marla Grando

2022.01.13. 15:02, srecorder

marla_grando.jpg

Első nagylemezére készül a saját elmondása szerint újragondolt popaltert játszó Marla Grando, amelyről az első dal klippel együtt most a Recorderen debütál. A felvételek az Esti Kornél gitáros-dalszerzőjével, Lázár Domokossal készültek, a Magyarradarunkra felkerült zenekar pedig részletesen is bemutatja a történetét.

Mikor indult: Marla Grando néven 2018 elején kezdtünk zenélni, a mostani felállás 2019 őszén szilárdult meg. Egyébként kb. 2010 óta zenélünk együtt.

Hol indult: Az együtt zenélés Veszprémben, a Marla Grando Budapesten.

Tagok, hangszerek: Biermann Áron – gitár, Maróti Béla – billentyűk, Mészáros Balázs – ének, basszus, Pfitzner Áron – dob, Chován Gábor – ütőhangszerek (a felvételeken és időnként koncerteken).

Stílus: Újragondolt popalternek hívjuk, ha muszáj hívni valahogy.

Hatások: Kispál, 30Y, hiperkarma, Esti Kornél, Elefánt, Quimby, Gorillaz, LGT, Enter Shikari, Arctic Monkeys, Noir Désir, Amoeba, Mörk, Qualitons, Grand Mexican Warlock.

Kiadó: Prime Event Management.

Történet: A 2000-es évek második felében ismerkedtünk meg egy veszprémi gimnáziumban. A gimis évek alatt több zenekarban játszottunk, majd 2013-tól mind a négyen egy pop-ska zenekarban zenéltünk, ami a Veszprém környéki fiatalok körében ismertnek számított, majd annak 2015-ös feloszlása után Budapesten folytattuk a próbatermi zenélést, a mostani felállással. Ekkoriban többnyire énekest kerestünk a próbákon kívül, rövid ideig volt is frontemberünk, de nem koncerteztünk ebben az időszakban. Végül 2018-tól Kövér Kristóffal alakult meg a mostani zenekar, 2019-ben volt pár koncertünk, majd ősszel az addig basszerozó Mészi vette át az énekesi posztot is. 2021-ben vettük fel az első nagylemezt Lázár Dodival, ami 2022 első hónapjaiban jelenik meg.

Megjelenések: Az előző énekessel egy EP és egy klip, a mostani felállással a Kezdődik elölről c. dal live stúdióverziója (SoundCam Productions).

Küldetés: Elgondolkodtató és lehetőleg másoknak is tetsző zenét csinálni, illetve minél többet koncertezni. Illetve szeretnénk, ha a szintisünkről, Béluról neveznék majd el egyszer a Fishing nagyszínpadot.

Jövőkép: 2022 elején megjelenik az első lemez, amihez szeretnénk még klipeket készíteni. Két lemezbemutató koncertünk lesz vidéken és Budapesten, és azután is szeretnénk minél többet játszani élőben, jelenleg a koncertezés izgat minket a legjobban. 2022 végén tervezzük felvenni a következő lemezt.

Mellékprojektek: Áron, a dobosunk Leap néven basszusorientált elektronikus műfajokban producer és DJ, Nautis projektjében pedig psychill zenéket készít. A gitáros Áron a Suburban Stereo nevű pop-rock-emo zenekarban játszik.

Szexepil: Rossz szóviccek és Gyűrűk Ura-poénok tömegét tudjuk produkálni rövid idő alatt.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A 2021-es évben felvettük életünk első nagylemezét, amelyen csaknem egész évben dolgoztunk, illetve nyáron leforgattuk hozzá a most megjelenő klipet. Sajnos édességgyártó-szponzorációról még nem tudunk beszámolni, pedig Árcsi ezt várja a legjobban.

 

És akkor íme, a nagylemez előfutáraként érkező Én leszek, aki te vagy klipje. A dal és a videó is azt a frusztráló érzést járja körül, amikor az ember – különböző okokból – nem igazán érzi magát elégnek, és legszívesebben valaki más, látszólag sikeresebb személy helyében lenne, még akkor is, ha tudja, hogy az sem feltétlenül oldja meg a problémáit.

Marla Grando a Facebookon és az Instagramon

Magyarradar rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

https://recorder.blog.hu/2022/01/13/magyarradar_es_klippremier_marla_grando
„A frusztráló érzés, amikor az ember nem érzi magát elégnek” – Magyarradar és klippremier: Marla Grando
süti beállítások módosítása