Akusztikus koncerttel gyűjt ruhákat a rászorulóknak az Úrfi és a Téveszme

2021.12.13. 09:18, srecorder

urfi2021.jpg

A szövegcentrikus, panaszkodós popot játszó Úrfi süteménnyel, premier előtti dallal és akusztikus koncerttel várja azokat, akik jó állapotú ruhákat ajándékoznának a rászorulóknak. A december 18-án a Dürer Kertben zajló jótékonysági ruhagyűjtésen fellép az egri punk/hardcore Téveszme is, akik aznap este szintén a Dürerben mutatják be az idei év egyik legjobb magyar lemezét, a hét év kihagyás után készített A legszórakoztatóbb nyomort.

„A zenénk eléggé introspektív és önző olyan értelemben, hogy azzal foglalkozunk benne, ami minket érdekel, és nem vezérelv, hogy mások mit fognak szólni hozzá. Viszont hiszünk az egyén társadalmi felelősségében, és úgy voltunk vele, hogy ha már van egy kis réteg, akikhez eljutunk, akkor ezt szeretnénk úgy kihasználni, hogy azzal segítsünk embereken” – meséli Száraz Bence, az Úrfi énekes-gitárosa a kezdeményezésről, akinek a nővére adta az ötletet a ruhagyűjtéshez.

A jövő év elején érkező második nagylemezének egyik single-jét nemrég a Recorderen bemutató Úrfi 2019-ben vágott bele a jótékonysági akcióba, és bár tavaly a járvány miatt elmaradt a ruhagyűjtés, idén újra megszervezik és egy spéci akusztikus koncerttel is megfejelik azt. „Aki részt szeretne venni a ruhagyűjtésen, azt arra kérjük, hogy szedje össze a még jó állapotú, de már nem hordott ruháit, mossa ki és zacskózza be őket. Mi a zsákokat átvesszük, összegyűjtjük, és cserébe készülünk új dallal, süteménnyel és új pólókkal féláron. Azért van süti is, hogy ez ne szükségszerűen a zenekarról szóljon, akit mi nem érdeklünk, annak is érje meg valamiért adományt hozni. Az adományokat pedig az Oltalom Karitatív Egyesület gondjaira bízzuk, akik évek óta gondoskodnak arról, hogy a ruhák a megfelelő személyekhez kerüljenek.”

Az esemény természetesen ingyenes, az adományokat 17 órától veszik át a Dürerben, Facebook-esemény errefelé, ez pedig egy videó az első ruhagyűjtésről:

https://recorder.blog.hu/2021/12/13/akusztikus_koncerttel_gyujt_ruhakat_a_raszoruloknak_az_urfi_es_a_teveszme
Akusztikus koncerttel gyűjt ruhákat a rászorulóknak az Úrfi és a Téveszme
süti beállítások módosítása