Filmrecorder. Ha Agatha Christie podcastmikrofont ragadna - Only Murders in the Building (sorozatkritika)

2021.11.07. 16:04, vferi

only_murders_online.jpg

Ki tudná ellenállni egy jó kis bűnügyi rejtélynek? A klasszikus krimiket a manapság tomboló true crime-mániájával ötvöző Only Murders in the Building főhősei határozottan nem. Ez a kritika először a Recorder magazin 89. számában jelent meg.

Amikor egy fiatal fiú öngyilkos lesz a híres New York-i Arconiában, a szintén ott élő volt tévésztár Charles (Steve Martin), bukott Broadway rendező Oliver (Martin Short) és az egykori hobbidetektív Mabel (Selena Gomez) úgy döntenek, hogy mivel ők hárman véletlenül felfedeztek néhány gyilkosságra utaló jelet, ebből kiindulva elkezdenek közösen nyomozni az ügy után – és akkor már rá is építenek erre egy podcastet.

Könnyen születhetett volna egy igazi „ok boomer”-sorozat Steve Martin és John Hoffman két showbusiness-veterán és egy flegma huszonéves együttműködésére épülő történetéből, de ehelyett a generációs szakadék a lehető legszimpatikusabban jelenik meg, egymás erősségeinek és gyengeségeinek végtelenül szórakoztató kifigurázásával. Imádnivaló az amatőr detektívtrió – bár ez inkább a vérprofi Steve Martinnak és Martin Shortnak, mintsem a fapofás előadásmóddal csak korlátozott mértékben vicces Selena Gomeznek köszönhető – és maga a rejtély is kellőképpen csavaros ahhoz, hogy ne csak a komédia miatt ragadjunk a képernyő előtt.

Agatha Christie mellett a nagy New York-i komikusokat, többek között a Meghívás egy gyilkos vacsorárát író Neil Simont és az Arconiában sokáig élő Nora Ephront is megidézi a sorozat, ami néha ugyan hajlamos leszűkíteni a poénok célközönségét a Nagy Alma tősgyökeres lakóira, ez a rejtély mindenkit beszippant.

Hol nézhető: Hulu
Osztályzat: 7.5/10
Szerző: Rácz Viktória

https://recorder.blog.hu/2021/11/07/filmrecorder_ha_agatha_christie_podcastmikrofont_ragadna_only_murders_in_the_building_sorozatkritika
Filmrecorder. Ha Agatha Christie podcastmikrofont ragadna - Only Murders in the Building (sorozatkritika)
süti beállítások módosítása