Ed Sheeran, az Imagine Dragons és Yungblud is fellép a budapesti MTV EMA gálán

2021.11.04. 13:02, srecorder

ed_sheeran_credit_dan_martensen.jpg

Továbbá Griff és girl in red is csatlakozik a Sportarénából sugárzott MTV EMA fellépőihez. A gálát november 14-én vasárnap az MTV csatornáin közel 180 országban közvetítik Budapestről.

Korábban olyan fellépőket jelentettek be az MTV EMA-ra, mint Maluma, a Måneskin, Kim Petras, és Saweetie, a show házigazdája. A OneRepublic pedig november 13-án, szombaton zárja az MTV Music Week zenei programsorozatot a Hősök terén felállított World Stage-en.

A Grammy-díjas Ed Sheeran immár harmadszor tér vissza az EMA színpadára, a brit énekest idén öt kategóriában jelölték. A Legjobb Előadó és a Legjobb Popelőadó díjak várományosa 2015-ben volt a házigazdája és egyik fellépője az MTV EMA-nek Milánóban, ezt megelőzően a 2014-es Glasgowban megrendezett show-n is énekelt.

Az Imagine Dragons már másodszor tér vissza az EMA színpadára. Az év elején már az ötödik lemezével (Mercury – Act 1) jelentkezett zenekar a Grammy-díjra jelölt rapperrel, J.I.D.-vel közös számát, az Enemy-t adja elő a Papp László Budapest Sportarénában. Az Imagine Dragonst a Legjobb Rock Előadó és a Legjobb Együttes kategóriában is jelölték, korábban pedig, a 2013-as MTV EMA díjátadóján léptek fel.

A több hangszeren játszó énekes-dalszerző-rapper és a tavalyi MTV EMA Legjobb Push Előadó kategória nyertese, YUNGBLUD idén is az EMA színpadára áll, ahol legújabb kislemezének dalát, a fleabaget hallhatja tőle a közönség. Az énekest idén egyébként a Legjobb alternatív kategória jelöltjeként izgulhat.

A feltörekvő brit előadó, Griff először kap lehetőséget az EMA színpadán, miután megjelent első albuma, a One Foot in Front of the Other. Az énekest a Legjobb Push Előadó és a Legjobb Új Előadó kategóriában jelölték.

A norvég indie popzenész és az MTV PUSH előadója, girl in red szintén fellép az EMA színpadán, ahol a nemzetközi listavezető debütáló albumáról, az if i could make it go quietről a Serotonin című slágerét adja elő. Az előadót, aki eddig 1,6 milliárd streamelésnél jár, két kategóriában - a Videó Egy Jó Ügy Érdekében és a Legjobb Push Előadó - is megtalálható a jelöltek listáján.

Magyarország leglelkesebb zenerajongóit keresik az idei MTV EMA-re. A nagyszabású show egyik leendő helyszínén, a BOK C Sportcsarnokban megrendezett háromnapos MTV EMA Jegykiosztó – a legnagyobb fanoknak esemény során kétezer szerencsés rajongó kap meghívást az MTV EMA budapesti élő showjára.

A 2021-es World Stage Magyarországra már elérhetőek a jegyek ide kattintva.

headerfotó: Dan Martensen

https://recorder.blog.hu/2021/11/04/ed_sheeran_az_imagine_dragons_es_yungblud_is_fellep_a_budapesti_mtv_ema_galan
Ed Sheeran, az Imagine Dragons és Yungblud is fellép a budapesti MTV EMA gálán
süti beállítások módosítása