Elmarad a The Stranglers, csúszik a Dropkick Murphys, de jön a OneRepublic, a Napalm Death és David Lynch múzsája is

2021.11.03. 10:26, srecorder

chrystabell.jpg

Záporoznak a koncertbejelentések, de sajnos elmarad az év egyik legjobban várt bulija, és már 2022-es turnékat is tolnak el a bizonytalan járványhelyzetre hivatkozva.

November 12-én első magyar klubkoncertjét adta volna az angol punk-posztpunk-new wave banda, a The Stranglers, amely 9 éves kihagyást követően kihozott új lemezét, a Dark Matterst turnéztatja. A kultzenekar státuszt a heroinról szóló, Golden Brown című dalukkal érték el, amely a Blöff felejthetetlen bunyós jelenetéből vált világhíressé. Alapjait Dave Greenfield billentyűsük írta, aki tavaly hunyt el koronavírusban, így az énekes-basszusgitáros Jean-Jacques Burnel maradt az egyetlen őstag a zenekarban.

A Stranglers a járványügyi korlátozások és a bizonytalan utazási körülmények miatt volt kénytelen lemondani az európai turnéját a francia dátumok kivételével; a többi koncertet megpróbálják átszervezni, új magyar időpontról egyelőre nincs hír. Legutóbb 1995-ben jártak Budapesten, a Sziget Fesztivál (akkor még Diáksziget) fellépőiként láthatta őket a magyar közönség.

Szintén a romló járványhelyzetre hivatkozva tolta el egy évvel európai turnéját az ír folkpunk alapcsapat Dropkick Murphys, amely így 2023. február 7-én éri el Budapestet. A turnéról kiesett az előzenekar The Interrupters, a jegyek természetesen az új dátumra is érvényesek. Facebook-esemény, jegyvásárlás.

A brit grindcore legenda Napalm Death február 5-én hozza el a tavalyi év egyik legcombosabb metállemezét, a Throes of Joy in the Jaws of Defeatismet az A38 Hajóra; előzenekar a birminghami crust punkos Doom, az orosz crossover/hardcore/punkos Siberian Meat Grinder és a zajos-sludge-os punkcore játszó Show Me Your Body. Facebook-esemény, jegyvásárlás.

2019-ben járt utoljára nálunk Chrystabell texasi dreampop-díva, akit legtöbben az új Twin Peaks-sorozatból ismerhetnek, amelyben Tammy Preston FBI-ügynököt alakította. Nem véletlenül: a Budapestre visszajáró énekesnő David Lynchcsel közösen hozta ki első lemezét, a tíz évig készülő This Traint (ezen még minden dalt Lynch írt), majd öt évvel később a Somewhere In The Nowhere EP-t is. (Interjúnk az első budapesti koncert után.) Azóta kiadott két nagylemezt (We Dissolve, Feels Like Love) és a Nouvelle Vague-os Marc Collinnal egy Cure-feldolgozás EP-t (Strange As Angels), 2022. március 3-án pedig legfrissebb, Midnight Star című lemezét fogja prezentálni a Dürer Kertben, amelyről már ki is jött az első single, a COVID alatt kiapadt eufória-forrásokat pótló Breathe Into Euphoria. Facebook-esemény, jegyvásárlás.

Idén Budapesten rendezik meg az MTV EMA díjátadó gálát, amelyen hazai előadók mellett nemzetközi sztárok is fellépnek, többek között Maluma, Kim Petras és az Eurovízió-nyertes, és nemrég az amerikai late night tévébe is betörő, Jimmy Fallonnál vendégeskedő olasz glam rocker Måneskin, akik jövő márciusban önálló koncertet is adnak Budapesten. Dupláz a OneRepublic is, akik a Hősök terén, az MTV World Stage-en zárják az MTV Music Weeket november 13-án, jövő májusban pedig a Sportarénában lépnek fel.

https://recorder.blog.hu/2021/11/03/elmarad_a_the_stranglers_csuszik_a_dropkick_murphys_de_jon_a_onerepublic_a_napalm_death_es_david_lyn
Elmarad a The Stranglers, csúszik a Dropkick Murphys, de jön a OneRepublic, a Napalm Death és David Lynch múzsája is
süti beállítások módosítása