A Blahalouisiana írta a Fishing On Orfű új fesztiválhimnuszát

2021.11.03. 15:49, srecorder

foo_22_logo.jpg

Elindult a bérletek értékesítése a jövő évi Fishing on Orfűre, amivel egyidőben közzétették a 2022-es fesztiválhimnuszt is. A Szívemet kitépted a jövőre érkező negyedik Blahalouisiana-album előfutára, és Schoblocher Barbara énekesnő az Áron Andrással közös recorderes interjújában azt is elárulta róla, hogy kettőjük megismerkedése ihlette.

„Jött egy új, ismeretlen érzés, amit bármennyire is próbáltam kint tartani, egy idő után átadtam magam neki. Szinte tudathasadásos állapot volt. Egyáltalán nem gondoltam, hogy ez a szöveg fesztiválhimnuszként is működhet majd” – mondta el Schoblocher Barbara, a Blahalouisana énekesnője az új dalról. A nyáron megjelent, a lazarvsos Áron András szólóprojektje köré szerveződött Black Circle Orchestráról szóló interjúnkban egy kicsit bővebben is mesélt róla.

„Érzelmileg nagyon intenzív az az időszak, amikor az ember felfigyel valakire és tetszeni akar neki. Ilyenkor mindenki önmaga sokkal jobb verziójává szeretne válni, és ez hatott inspirálólag mindkettőnkre. Andris a megismerkedésünk óta kapacitál, hogy írjak. Előtte is írogattam, de már bátrabb vagyok, és egy teljes dal is született az új Blaha-lemezre, amit ez az időszak ihletett” – mondta Barbara. „Arról szól, ahogy Andris bevetette magát az érzelmeim közé, és egyre jobban előtérbe helyeződött az életemben, csak én közben benne voltam egy másik kapcsolatban, és ez durva tudathasadást okozott. Az elején azt hittem, azért szimpatizálok ennyire, mert meg tudom beszélni vele azokat a zenei kérdéseket, amiket mással nem, mert ő is frontember és nagyon egy hullámhosszon vagyunk. Aztán kiderült, hogy ennél többről van szó. A szöveg azt követi le, ahogy viszem be magammal Andrist az életembe és már nem tudom kint hagyni. Eredetileg egy szomorú dallammal szólalt meg a fejemben, de végül csak a szövegötletemet használtuk, és zeneileg is teljesen más köntöst kapott.”

Az elmúlt években rendre elővételben teltházas Fishing on Orfű heteken belül elindítja a napijegyek és a kempingjegyek értékesítését is, amellyel egyidőben a részletes zenei programot is közzéteszik majd a szervezők. A Fishing on Orfű története során először átnyúlik a júliusba, ezúttal 2022. június 29-től július 2-ig fog tartani az orfűi buli. Bérletek a Tixa rendszerében vásárolhatók.

https://recorder.blog.hu/2021/11/03/a_blahalouisiana_irta_a_fishing_on_orfu_uj_fesztivalhimnuszat
A Blahalouisiana írta a Fishing On Orfű új fesztiválhimnuszát
süti beállítások módosítása