Szívet fájdító suttogás. José González: Local Valley (lemezkritika)

2021.10.30. 15:55, vferi

josegonzalez-2021.jpg

José Gonzálezről a legtöbb embernek az a bizonyos 2006-os The Knife-feldolgozás ugrik be elsőként, pedig nem egyslágeres előadó ő. A nemrég megjelent negyedik lemezén is több emlékezetes dal akad. Ez a kritika először a Recorder magazin 88. számában jelent meg.

Ki emlékszik még az Édes vízi élet című Wes Anderson-filmben arra a palira, aki egy szál gitárral, portugálul énekelt David Bowie-dalokat a hajó legmagasabb pontján? Na, pont ilyen a hangulata az új José González-lemeznek is. Elringat a víz, elviszi a szél a hangokat és csak valamiféle suttogás marad hátra, ami néha angolul, néha spanyolul fájdítja a szívünket.

A legerősebb dal itt a Visions, ami majdnem akkora csoda, mint González legnagyobb slágere, a Heartbeats, amit több mint 15 évvel ezelőtt hallottunk először a legendás Sony-reklámban, amiben színes labdák pattogtak San Francisco utcáin. Érdemes őszi estéken berakni ezt a lemezt, és arról ábrándozni, hogy milyen lehet egy olyan helyen élni, ahol egész évben nyár van és minden este a tenger morajlására alszol el.

jose_gonzales.jpegElőadó: José González

Cím: Local Valley

Kiadó: City Slang

Megjelenés: 2021. szeptember 17.

Műfaj: indie-folk

Kulcsdal: Visions

 

 

8/10

Kristóf Norbert

https://recorder.blog.hu/2021/10/30/jose_gonzalez_local_valley_lemezkritika
Szívet fájdító suttogás. José González: Local Valley (lemezkritika)
süti beállítások módosítása