Itt a Hangfoglaló Program – Tortuga: Nekünk a tornacipős rock’n’roll a szabadságot jelenti

2021.10.15. 11:30, trecorder

25ceadc0-e7fe-4a79-8f30-077caf3c2ff2.jpg
Nagy Feró kedvenc zenekaraként konferálta fel őket, a Junkies és a Hooligans is biztatja őket – többek között ezek a visszajelzések lendítik tovább a Tortugát, amely fúvósokkal és punkszámmal is készül az új lemezére.

Régóta ismeritek egymást, voltak közös zenei projektek is, ám csak pár éve döntöttétek el, hogy együtt, közös zenekarban folytatjátok. Mi az a dolog szerintetek, amit most ebben a felállásban megtaláltatok?

Nálunk a zenekarozás, ráadásul a közös zenekarozás már 12-13 éves korunkban elkezdődött. Az első percektől fogva hittünk abban, hogy nekünk ez az utunk, de azért gyerekfejjel a bulizás sokszor megelőzte a zenét. Ahogy vége lett a giminek, picit elsodródtunk egymástól, és talán pont ez az idő kellett ahhoz, hogy ráébredjünk: egymás nélkül, a közös zenélés nélkül nem tudunk meglenni. Az egymással kialakult kémia mellett talán a legfontosabb újdonság a régi formációkhoz képest, hogy mindannyian képesek vagyunk meghozni a szükséges áldozatokat a zenekarért.

A szövegeitekben felbukkan társadalomkritika és van olyan dalotok is, amelyben a zenekar a líraibb oldalát mutatja meg. Ezt az irányt tartanátok a második lemezen is?

A második lemez talán még sokrétűbb lesz, mint az első. Az augusztus végén megjelent Csak te vagy című dalunkban például fúvósok és vokálos csajok is vannak, de ősszel jön egy új kislemezünk, a Pénzeszsák, ami eddig talán a legkeményebb számunk. Nekünk a tornacipős rock’n’roll pontosan ezt a szabadságot jelenti – ami bennünk van, azt kiírjuk magunkból.

Nagy Feró kedvenc zenekaraként konferált fel titeket, érkezett máshonnan is ilyen dicséret már a szakmából?

Leírhatatlan élmény, hogy Nagy Feró a kedvenc zenekaraként konferált fel minket. Elérzékenyültünk eléggé, mert 13 évesen már a Nagyvárosi farkasra, meg a Motorizált nemzedékre dülöngélt az egész zenekar. Hasonló élmény volt, mikor az Auróra zenekar A Dal-szereplésünk miatt eljátszotta a Mámor tér 3. című számunkat a próbatermükben. A Hooligans-től és a Junkies-tól is folyamatosan kaptuk a jó szavakat, szerintem nem is tudják, ezzel mennyire fel tudnak minket tölteni.

A Tortuga legutóbbi klipdala, a Csak Te vagy:


A Tortuga legközelebb Budapesten november 12-én lép fel a Barba Negrában.

A cikk a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával készült.

https://recorder.blog.hu/2021/10/15/itt_a_hangfoglalo_program_tortuga_nekunk_a_tornacipos_rock_n_roll_a_szabadsagot_jelenti
Itt a Hangfoglaló Program – Tortuga: Nekünk a tornacipős rock’n’roll a szabadságot jelenti
süti beállítások módosítása