A sztárbillentyűs Cory Henry is fellép a MüPában a Liszt Ünnepen

2021.10.09. 13:25, srecorder

cory-henry.jpg

Játszott a Snarky Puppy virtuóz popkollektívában, orgonált Kanye Westnek, írt és játszott dalt az Imagine Dragonsszel, de szólóelőadóként is magasan jegyzik. A sztárbillentyűs-énekes-dalszerző Cory Henry pályafutása során kiadott féltucatnyi gospeles-neosoulos funkys-rnb-s lemezt, a legfrissebbet idén szeptemberben. Példaképei, többek közt Marvin Gaye, P-Funk és James Brown előtt tisztelgő, Best of Me című új lemezét október 21-én, a Liszt Ünnepen mutatja be a közönségnek.

Henry Liszthez hasonlóan csodagyerekként tűnt fel, kétévesen már zongorázott és Hammondozott, hatévesen pedig a legendás New York-i koncertteremben, az Apollo Theatre-ben adott koncertet. Később megfordult az instrumentális popzenét csúcsra járató Snarky Puppyban, az elmúlt években pedig világsztárok keresett orgonistája lett. Játszott az Imagine Dragons legutóbbi, Mercury – Act 1 lemezének Follow You és Cutthroat című számaiban, utóbbit Dan Reynolds énekes az egyik barátja öngyilkosságáról írta, és elmondása szerint nem kis részben Rick Rubin és Henry közreműködésével nyerte el a végleges formáját. De Cory játszott Kanye West egy éven át tologatott, Donda című albumának több dalában is, többek közt a 24-ban.

A több hangszeren játszó énekes, dalszerző és producer Cory Henry szólóban is elismert zenész, a Liszt Ünnepen szeptemberben megjelent legfrissebb albumát mutatja be. „A zene nyelve univerzális, mindenki megértheti. Nagyszerű dolog látni, hogy emberek összegyűlnek a világ legkülönbözőbb pontjairól, és társadalmi háttértől, világszemlélettől függetlenül együtt tapasztalják meg a zene erejét. Best of Me című új albumom eddigi művészi utam esszenciája, olyan dalok gyűjteménye, melyeket zenei példaképeim írtak és inspiráltak. Remélem, hogy másokat is inspirálnak majd a saját útjukon” – fogalmazott a billentyűs-énekes, aki október 21-én lép a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadára.

Az október 8-án indult és egészen 24-éig tartó első Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztiválon Cory Henry mellett fellép még Patti Smith, Gilberto Gil, Thomas Hampson, Martin Haselböck és az Orchester Wiener Akademie, Kelemen Barnabás és Berecz Mihály, a Compañía Antonio Gades, Fassang László és Szokolay Dongó Balázs, Martin Sturm, a Duna Művészegyüttes, a Jazzical Trio, a Cracow Singers, Дeva, Saya Noé, I Am Soyuz, Roby Lakatos, Snétberger Ferenc, Homoky Gábor, Keller András és a Concerto Budapest, Klukon Edit, Ránki Dezső és Ránki Fülöp, Vajda Gergely, Horváth Csaba és a Forte Társulat.

Részletes program és jegyvásárlás: lisztunnep.hu.

Liszt Ünnep a Facebookon

https://recorder.blog.hu/2021/10/09/a_sztarbillentyus_cory_henry_is_fellep_a_mupaban_a_liszt_unnepen
A sztárbillentyűs Cory Henry is fellép a MüPában a Liszt Ünnepen
süti beállítások módosítása