Jövőre Budapesten játszik a Red Hot Chili Peppers A$AP Rockyval és Thundercattel

2021.10.07. 17:32, srecorder

image001.png

2022. június 15-én a Puskás Arénában lép fel az RHCP, velük lesz John Frusciante gitáros is, aki először játszik a zenekarral Magyarországon. Az estét a hiphopsztár A$AP Rocky és a kétszeres Grammy-díjas basszusgitáros Thundercat nyitja.

A Red Hot Chili Peppers karrierje legnagyobb slágereiből és a készülő új album dalaiból állítja össze a programot. "Ha bírod a Stadium Arcadiumot, akkor ez is tetszeni fog" - mondta az új lemezről Rick Rubin producer, aki jelenleg az utolsó simításokat végzi a zenekarral az eklektikusnak ígért anyagon. A magyarországi koncertre jegyek október 15-én 10 órától kaphatók a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon. A hivatalos rajongói klub, valamint a regisztrált Live Nation-tagok számára az exkluzív elővásárlási lehetőség október 13-án 10 órától lesz elérhető.

2009-es kiválása óta szólókarrierjére fókuszáló Frusciante két éve tért vissza a zenekarba, ami egyben azt is jelentette, hogy a csapat megvált Josh Klinghoffertől. John Frusciante és az RHCP közös története a nyolcvanas évek végén indult, miután a zenekar alapító gitárosa, Hillel Slovak drogtúladagolásban elhunyt. (Lábjegyzet: Slovak az RHCP debütlemezén nem gitározott, ott Jack Sherman játszott helyette.) Frusciante pár év múlva, 1992-ben, az idén szeptemberben 30 éves Blood Sugar Sex Magik turnéja közben távozott a zenekarból, amit heroinfüggő mélyrepülés követett. A helyébe lépő Dave Navarro (Jane’s Addiction) nem illett az RHCP-be, ezért nem maradt sokáig, és 1998-ban visszacsábították a drogproblémáiból időközben kilábalt Frusciantét, aki ezúttal tíz évig gitározott velük, többek között a Californication és a By The Way című ezredfordulós lemezeken. A Stadium Arcadium-turnét követően – és a csapat 10. stúdiólemeze, az I'm With You felvételei előtt – aztán másodszor is otthagyta a zenekart, ekkor munkatársát és barátját, a turnén másodgitárosként kisegítő Josh Klinghoffert vették be negyedik tagnak. Klinghoffer tehát tíz évig zenélt a csapatban, a 2016-os budapesti koncerten is ezzel a felállással láthattuk a Red Hot Chili Pepperst.

rhcp_2022_hun_1200x1200.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/10/07/jovore_budapesten_lep_fel_a_red_hot_chili_peppers_a_ap_rockyval_es_thundercattel
Jövőre Budapesten játszik a Red Hot Chili Peppers A$AP Rockyval és Thundercattel
süti beállítások módosítása