„Szexuális töltetű vágyakozás az oltás iránt" - Klippremier! God & Monkey: Vaccinate me

2021.09.19. 19:00, Recorder.hu

godandmonkey_650.jpg

A 2018 óta Rec.hu sorozatunkban számos alkalommal megjelenő God & Monkey egy ideje már nem duó, hanem trió, de annyi baj legyen, a lényeg, hogy az elsőként itt hallható új dallal és az ahhoz készült, Sárközi Móni alkotta csodálatosan bizarr klippel a zenekar pályafutása újabb kreatív csúcspontjára érkezett. A méla elektróként induló, majd fülbemászó pszichedélikus rockballadává fejlődő Vaccinate me egy jobb világban az oltáspártiak himnusza (is) lehetne. És hát mi meg is teszünk mindent, amit tudunk, hogy az legyen: premiert csinálunk neki a Recorderen.

Johnny Monkey így mesél a covid-járvány alatt született szám geneziséről: „Január volt, hideg, marha sok időt töltöttem otthon és rengeteg David Bowie-t hallgattam akkoriban. Pihenésképp épp a Liars valamelyik lemeze szólt és ruhákat hajtogattam, amikor elkezdte kiadni magát valami motívum a fejemben, amit aztán órákon át dúdolgatva formáztam magamban. Gitáron összeraktam az akkordmenetet, majd még aznap felvettem a szám alapjait. Nagyon gyorsan kiadta magát a szöveg is, így már aznap összeállt a szerkezet, amit még pár alkalommal tűzdelgettem, pofoztam, aztán jött a keverés, és Gődér Csabitól – aki egyébként a Sweet című számunkat is egyengette – rákerült a master. A dal kicsit nyomott és gomolygó hangulatát Móni tök jól kapta el, meg király volt vele együtt dolgozni, mert kb. azonnal szállított minden változtatást, amit kértünk tőle a folyamat során."

Sárközi Móni, a klip rendezője pedig a klip háttérsztorijából oszt meg pár izgalmas momentumot: „A Vaccinate me abban az időben keletkezett, amikor megváltásként vártuk a covid-oltást, hogy végre megszabadítson minket a gonosztól meg a bezártságtól. Johnny látta a bábuimat Instagramon, amiket a diplomámhoz készítettem és megkért, készítsek velük klipet a számhoz, aminek nagyon örültem. Így készült el egy főleg kollázs-, néhol stop motion-videó, ami 100% experimentális agymenés. Legfőbb koncepció a sokszor szexuális töltetet kapó várakozás, vágyakozás az oltás iránt, no meg a karantén adta bezártság és a vidéki élet kontra nagyvárosi nyüzsi, melynek kontrasztját mostanában erősen érzem."

Erről van szó: 

God & Monkey a Facebookon. 

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/09/19/_szexualis_toltetu_vagyakozas_az_oltas_irant_klippremier_god_monkey_vaccinate_me
„Szexuális töltetű vágyakozás az oltás iránt" - Klippremier! God & Monkey: Vaccinate me
süti beállítások módosítása