Filmrecorder. A csaj nem jár csak egy pasival - Én még sosem… (kritika)

2021.09.03. 16:43, vferi

never-have-i-ever_1.jpg

Nem könnyű eredetiséggel kitűnni a Netflix felfoghatatlan mennyiségű tinikontentje közül, de az Én még sosem…-nek a második évadával is sikerült. Ez a kritika először a Recorder magazin 87. számában jelent meg.

A koronavírus első hullámának idején debütáló és hatalmas sikert arató sorozat új etapja továbbra is iszonyú vicces, miközben a könnycsatornánkat is megdolgoztatja. A Z generációról szóló legtöbb sorozattal ellentétben az Én még sosem... (Never Have I Ever) szereplői nem popkulturális és politikai utalásokban kommunikáló minifelnőttek, hanem tényleges kamaszok, a maguk szerethető hülyeségeivel együtt.

Keresve sem találhatnánk imádnivalóbb önsorsrontót Devinél (Maitreyi Ramakrishnan), aki szingli stréberként kezdte a tanévet, de ebben az évadban már a suli legnépszerűbb és leggazdagabb sráca is az ő kegyeit keresi. A hivatal írószobájában edződő, azóta a sorozatipar egyre meghatározóbb alakjává váló Mindy Kaling tiniszériáját az teszi ellenállhatatlanná, hogy ízig-vérig „bűnös élvezet” kamasz-szappanoperaként és kifejezetten okos, társadalmi érzékenyítése és reprezentációs törekvései miatt “fontos” presztízssorozatként is remekül működik.

Hol nézhető: Netflix
Osztályzat: 9/10
Szerző: Rácz Viktória

https://recorder.blog.hu/2021/09/03/filmrecorder_a_csaj_nem_jar_csak_egy_pasival_en_meg_sosem_kritika
Filmrecorder. A csaj nem jár csak egy pasival - Én még sosem… (kritika)
süti beállítások módosítása