Szabó Balázs Bandája, Platon Karataev, Apey, Leander Kills, The Anahit, Zuboly és sokan mások szeptember elején, az ingyenes Budaörs Fesztiválon!

2021.08.19. 12:00, Recorder.hu

budaors2021_650.jpg

(X) Idén szeptember 1-től 4-ig tart a Budaörs Fesztivál, Budaörs legnagyobb ingyenes kulturális seregszemléje. 1 város, 4 nap, 6 helyszín, 33 program, 180 közreműködő: a 2021-ben rendhagyó módon nyár végén sorra kerülő  fesztivál sok stílust felölelő, minden korosztályt kielégítő műsorkínálattal várja vendégeit. A Budapesttől alig néhány kilométernyire fekvő hangulatos kisváros immár 23. alkalommal sorra kerülő összművészeti fesztiválja nem kötelezi el magát egyetlen műfaj mellett sem, a választék rendkívül széles és sokszínű: a jazztől az alternatív rockon és indie folkon át a népzenéig, a színházi nyílt próbától a képzőművészeti kiállításokon át a gyerekprogramokig minden megtalálható lesz szeptember első napjaiban Budaörs több pontján.

A Budaörs Fesztivál eddig zárt térben tartott megnyitója átkerül a PostART Kulturális Színtér kertjébe: a Budaörsi Fúvósok különleges hangulatú, filmvetítéssel egybekötött koncertje mellett a Cabaret Medrano és a Dynamite Dudes nyitja meg a rendezvénysorozatot.

Pilinszky János születésének 100 éves évfordulója előtt tisztelegve Szívárnyék címmel Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós előadói estet tart, Áron András 'Apey' pedig Lee Olivérrel lép fel, de koncertezik a Zuboly, valamint a Fülesbagoly Tehetségkutató verseny győztese, a Zajnal és a Platon Karataev is.

Mint minden évben, idén is fellépési lehetőséget kapnak fiatal, tehetséges zenekarok és énekesek: 2021-ben a Grabovski, a Fák Alatt Zenekar és Károlyi Lili képviseli a feltörekvő generációt a fesztiválon.

Muzsikáló terek címmel akusztikus koncerteket hallgathatunk ismét Budaörs egyik legszebb terén, a Kálvária téren, ahol igazi fesztiválhangulat várja a közönséget: itt lesz Lőrincz Sándor, a Madách Színház színésze és az elmaradhatatlan Kodachrome duo. A szombati szabadtéri nap meghívott előadói többek között: a Kiflihajó zenekar, bemutatkozik Endrődi Ági új együttese, a Fellegjárók, a Tűzmadarak utcaszínházi produkciója, a The Anahit, a Konyha, Szabó Balázs Bandája és a régóta várt Leander Kills. Változás a korábbi évekhez képest, hogy most a lezárt Szabadság úti helyszín helyett szombaton a Templom tér ad otthont a programoknak.

A PostART Kulturális Színtér a helyszíne egy izgalmas, most rendkívül aktuális kerekasztal-beszélgetésnek, melynek témája: a pandémia hatása kulturális életünkre.

"A magyar mozi menő" – vallja a Malter Filmfesztivál, és velük együtt a Budaörs Fesztivál szervezői is: a vetítések idén szabadtéren, a Zichy major udvarán lesznek, ahol az alkotókkal is találkozhat a közönség.

A képzőművészek jelenléte teszi teljessé a nyárbúcsúztató-őszköszöntő fesztivál kulturális kínálatát: a Köztérben Kungl György szoborkiállítása, a PostART-on a Messenger Művészeti Műhely kiállítása, a Zichy Majorban a 25 éves BUM Ünnep című kiállítása, míg a Templom téren szeptember 4-én utcatárlat várja az érdeklődőket.

A részletes program:

2021. szeptember 1. szerda

PostART Kulturális Színtér (Clementis L. utca és Ébner Gy. köz sarok)

18.00 Messenger/üzenet - a Messenger Művészeti Műhely kiállítása (Balogh Tibor, Gulyás Boglárka, Hájas Zoltán, Kadosa Kiss József, Kárpáti Zsuzsanna, Molnár-Göb Zoltán, Navratil Zsuzsa, Páczelt Andrea, Somogyi Ferenc,
Zsengellér István)
19.00 Cabaret Medrano
20.30 Hollywood hangjai - Budaörsi Fúvószenekar
21.30 Dynamite Dudes

Zichy Major (Clementis László utca 22.)

25 éves a BUM: Ünnep - a kiállítás megtekinthető 16.00-22.00-ig a fesztivál ideje alatt

2021. szeptember 2. csütörtök

Budaörsi Latinovits Színház (Szabadság út 26.)

10.00-12.00 Nyílt próba: Hubert Selby Jr.: Rekviem egy álomért (Rendező: Berzsenyi Bellaagh Ádám)

A Garázs Galéria, Köztér18 Közösségi Alkotótér (Köz tér 18.)

18.00 Ő ÉS ÉN - Kungl György szobrászművész kiállítása (Megnyitja: Ráthonyi Kinga vizuális művész)

Zichy Major (Clementis László utca 22.)

20.00 Mester Dániel Trió (az NKA Hangfoglaló Program támogatásával)

PostART Kulturális Színtér (Clementis L. u. és Ébner György köz sarok)

18.30 Szívárnyék: Pilinszky két hangon - Szabó Balázs (hegedű, ének) és Vecsei H. Miklós (Szerkesztő-rendező: Seres Tamás)
20.00 Áron András 'Apey' (vendég: Lee Oliver)
22.00 Zuboly

2021. szeptember 3. péntek

Kálvária tér

18.00-21.00 Muzsikáló terek - játszik a Kodachrome duo és Lőrincz Sándor, a Madách Színház színésze

Zichy Major (Clementis László utca 22.)

20.00 Malter Vándor Filmfesztivál - Amatőr független filmtől a profi, stúdióban készült alkotásokig a Malter Filmfesztivál helyet biztosít azoknak a finom, harsány és szikrázó árnyalatoknak is, amelyeket nem lehet mindenhol megtalálni. Szélesen merít, mert így akadnak fel a hálón igazi gyöngyszemek.
- Szünet (Kölcsey Levente) 12’
- Csendes környék (Varga Gábor) 12’
- Agapé (Beleznai Márk Gábor) 16’
- Mint egy haiku (Andella Mirtill) 23’
- Pannónia dicsérete (Nagy Borbála) 27’

PostART Kulturális Színtér (Clementis L. u. és Ébner Gy. köz sarok)

17.00 A pandémia hatása kulturális életünkre: tanulságok, veszteségek - kerekasztal-beszélgetés
A beszélgetés résztvevői: Bank Tamás, a Játékszín igazgatója, Péter János zenész, fuvolás, zeneszerző, menedzser, producer, Kis Tóth János, a Bálint Ágnes Kulturális Központ igazgatója, Szeli Dóra koncertszervező, közművelődési szakember, Tóth Barnabás filmrendező, a Momentán Társulat tagja, Zugmann Zoltán színész,
rendező. Moderátor: Artner Szilvia Sisso kulturális újságíró, a Jókai Mór Művelődési Ház szervezője.
18.00 Zajnal (Fülesbagoly tehetségkutató nyertese)
19.00 Grabovski
20.30 Fák Alatt zenekar
22.00 Platon Karataev

2021. szeptember 4. szombat

Helyszín: Templom tér

10.00 Kiflihajó zenekar gyerekkoncertje
11.15 Egy utca só - All in Two Circus, a Tűzmadarak előadása
12.00 Endrődi Ági és a Fellegjárók
13.00 Emil és a detektívek - részletek a Budaörsi Latinovits Színház új, zenés gyerekelőadásából
13.30 Szélltánc - Budaörs (zenél a Téka zenekar)
16.00 The Anahit
17.30 Konyha
18.30 Lili feat. Dobosi Gergő
19.45 Szabó Balázs Bandája
21.30 Leander Kills

Kísérő programok:

Paprika Jancsi Csúzlizdája, Felhővadászat, Vitéz László Bábautomata, BÁBaKALÁCS Bábszínház, Bab Társulat, civil szervezetek, budaörsi intézmények, utcatárlat, utcazene, kézműves vásár, vesszőkosaras körhinta, népi játékok, komédiások.

További információk:

www.budaorsfesztival.hu

www.facebook.com/BudaorsFesztival

A Budaörs Fesztivál kiemelt támogatója Budaörs Város Önkormányzata.

A fesztivál beharangozó videója: 

És néhány fellépő egy hivatalos playlistben:

 

https://recorder.blog.hu/2021/08/19/szabo_balazs_bandaja_platon_karataev_apey_leander_kills_the_anahit_zuboly_es_sokan_masok_szeptember_
Szabó Balázs Bandája, Platon Karataev, Apey, Leander Kills, The Anahit, Zuboly és sokan mások szeptember elején, az ingyenes Budaörs Fesztiválon!

A bejegyzés trackback címe:

https://recorder.blog.hu/api/trackback/id/tr7116664772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása