Itt a Hangfoglaló Program – KYTARO: A Moszkva-Brno-Pozsony tengelyen már hódít a magyar „pseudo-exotic psych-math”

2021.08.04. 14:00, Recorder.hu

kytaro-press-photo-by-karmatik-02_1.jpg
A KYTARO már korán koncertrutint szerzett külföldön, hogy aztán hazatérve a bezárkózás időszaka kihozza a trióból a kreatív energiákat, amik az ősszel érkező lemezben csúcsosodnak ki. A zenekarból Nagy Gerda válaszolt a kérdésekre.

Orosz, cseh, szlovák helyeken is zenéltetek már, kifejezetten célotok volt, hogy már a kezdetektől ne csak itthon keressetek fellépési lehetőséget?

Viszonylag sokat készültünk a debütálásunkra, már a kezdetektől fogva úgy álltunk a zenekarhoz, hogy külföldi közönség felé is nyitnánk. Az elején nehezebb is volt itthon lehetőségeket találnunk, mint külföldön. Véletlenek és kapcsolatok útján már a KYTARO korai stádiumában lehetőségünk nyílt arra, hogy a koncertrutint külföldön szerezzük meg. A nyitottság láttán már egyértelmű volt, hogy jobban fókuszba kell helyeznünk a külföldi jelenlétet.

Mire használtátok fel a koncertek leállása miatti időt?

A leállás nekünk kifejezetten hasznos volt, ahogy kikerültünk a megszokott mókuskerékből, sokkal kreatívabbak voltunk. A koncertek hiánya miatt a számírás került fókuszba. Sok időt töltöttünk a próbateremben, és írtunk egy lemezt, amit azóta már fel is vettünk.

Megvan már az álomforgatókönyv, hogy mi történik a következő lemezetek megjelenése után?

A következő lemezünk Temporary Internet Files címen fog megjelenni ősszel. A covid miatt még mindig viszonylag félve tervezünk csak, de az biztos, hogy a JÜ-vel közös lemezbemutatónk (november 8., Trafó) előtt még legalább egy klippel kijövünk.

Kiket hívtatok közreműködőnek az új számokhoz?

Sok embert bevontunk a lemezkészítés folyamatába: az Analog Balaton és az Oaken tagjait is, valamint összeverbuváltunk egy női kórust is, hogy kicsit monumentálisabb szintre emeljünk egy potenciális slágert. Ebben feltűnik Kámán Petra, Korbucz Sonya (SONYA), Knoll Gabi, Lakatos Gabi (GAB) és Szigeti Zsófi (Solére) is.

KYTARO élőben legközelebb: augusztus 5-én az Ördögkatlan Fesztivál Árokpart Színpadán.

És addig is egy tavalyi, csehországi KYTARO-koncert részlete: 

A cikk a Petőfi Irodalmi Ügynökség támogatásával készült.

https://recorder.blog.hu/2021/08/04/itt_a_hangfoglalo_program_kytaro_a_moszkva-brno-pozsony_tengelyen_mar_hodit_a_magyar_pseudo-exotic_p
Itt a Hangfoglaló Program – KYTARO: A Moszkva-Brno-Pozsony tengelyen már hódít a magyar „pseudo-exotic psych-math”
süti beállítások módosítása