Itt a Hangfoglaló Program – Csillagerdő: Elsőre fura lehet, de már pogó is volt a koncertjükön

2021.08.03. 15:52, Recorder.hu

csillagerdo_promo_b42diy_27.jpg

Hegedűs József zenei mindenevő, Tankcsapda, ősi, egyiptomi dalok és Aranyszemek-számok is simán elférnek a lejátszási listáin. Ez a zenei nyitottság érződik zenekara, a Csillagerdő dalaiban is.

A zenekar története Szegeden indult, ott már célzottan kerested a zenésztársaidat?

Vártam a zenekar-alapításra a megfelelő alkalmat, végül a lehetőség a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium támogatásának köszönhetően jött el. Ahogy összeállt a zenekar, már szinte vehettük is fel az első lemezt. Egy gyönyörű helyszínen, a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyban rögzíthettük a dalainkat egy live session keretében.

Milyen zenei háttérrel érkeztek a többiek a Csillagerdőbe?

Ábrahám Máté (cselló) kiskorától kezdve készült a zenei pályára, ő már tanít, Pintér Norbert (basszusgitár) és Bubla Bence (dob) is zeneiskolákban edződött, játszottak korábban metál- és progrock-zenekarokban is. Én ős-Tankcsapdán nevelkedtem, később, már tinikoromban ismertem meg a Parno Grasztot, de azóta mindenevő vagyok. Néha nevetni is szoktam magamon, hogy egy nap az ősi egyiptomi daloktól eljutok akár az Aranyszemek-számokig.

Mennyi időtök volt a járvány előtt koncertezni, közönséget építeni?

Még pont az első hullám előtt volt egy olyan koncertünk a szegedi Grand Caféban, ahol úgy éreztük, már kedvelik, értik azt, amit képviselünk. Még pogó is volt!

Miben hoz változást az új album szerinted a Csillagerdő pályáján?

Szarka Joseph, a hangfoglalós mentorunk januárban azt tanácsolta nekünk, hogy márciusra hozzunk össze egy albumra elég dalt. Ez egy világos cél volt, ami életben tartotta a zenekart. Bátrabbak, átgondoltabbak ezek a dalok. Kevesebb a népzene és több a pop, de lesz westerndalunk is például. A szövegek terén is más a lemez: a fiatal felnőttkor kríziseire, a családommal való viszonyra koncentrálnak inkább.

Csillagerdő élőben legközelebb: augusztus 5-én az Ördögkatlan Fesztivál Árokpart Színpadán.

A legutóbbi Csillagerdő-felvétel, a Gerle:

A cikk a Petőfi Irodalmi Ügynökség támogatásával készült.

https://recorder.blog.hu/2021/08/03/itt_a_hangfoglalo_program_csillagerdo_elsore_fura_lehet_de_mar_pogo_is_volt_a_koncertjukon
Itt a Hangfoglaló Program – Csillagerdő: Elsőre fura lehet, de már pogó is volt a koncertjükön
süti beállítások módosítása