"Építeni a legoldszkúlabb" - Dalpremier és klippremier! Mangani 808: Anyagot

2021.08.02. 17:01, Recorder.hu

mangani808_650.jpg

Akik a COVID-járvány idején kapálni küldték volna a popsztárokat, talán nem is gondoltak bele, de vannak zenészek, akik megszokott elfoglaltságaik helyett tényleg segédmunkásnak álltak a koncertszünetben. Busa Pista raprock-zenekarának tagjai konkrétan culágerkedni mentek egy építkezésre, és ha már ott voltak, egy új, témába vágó Mangani 808-szám videóját is leforgatták. Piros Aranyat éhgyomorra Borsodival leöblítő kőművesek, betonkeverőre támaszkodva lazsáló melósok, járókelő csajok után füttyögő vagy éppen vérben forgó szemekkel anyagért üvöltöző munkavezető – autentikus momentumok tömkelege az Anyagot című dal először itt, a Recorderen látható klipjében.   

A tavalyi (Hős utca) és tavalyelőtti (Hagyjál levitálni) klippremierek után idén is nálunk debütál a tuskó metálriffeket eszes rappel vegyítő Mangani 808 egy új dala és a hozzá tartozó klip, amelyben a frontember, Busa Pista őszinte visszatekintését hallgathatjuk és nézhetjük meg, aki eredeti szakmáját tekintve kőműves és aki most régi tapasztalataiból szeretett volna emléket állítani ezzel a dallal azoknak az időknek, mielőtt végleg mikrofonra cserélte a vakolókanalat.

A forgatásról és a közeljövő terveiről így meséltek a zenekar tagjai: "Az élet ihlette klipet valós körülmények között, egy ismerősünk építkezésén vettük fel remek hangulatban. Előreláthatóan ősszel kihozunk egy nyolcszámos lemezt, amiről ez a dal hallható először. A hangzásvilág karcosabb és eklektikusabb lesz a korábbinál, a bunkó gitártémákat néhol szinti, perka vagy némi elektronika színezi meg. A felvételek az Origo stúdióban és a Kettőnégy próbateremben készültek Szekér Ádám vezetésével. A videót az inkamedia készítette."

Sóder, habarcs, purhab, sitt – nem hagyták ki az anyagot az új Mangani 808-klipből: 

Mangani 808 a Facebookon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/08/02/_epiteni_a_legoldszkulabb_dalpremier_es_klippremier_mangani_808_anyagot
"Építeni a legoldszkúlabb" - Dalpremier és klippremier! Mangani 808: Anyagot
süti beállítások módosítása