Filmrecorder. Kapuzárási pánik vagy önmegvalósítás? - Girls5Eva (kritika)

2021.07.30. 18:02, vferi

wide3_11.jpg

Sosem késő megvalósítani az álmokat, de negyvenes nőként popsztárrá válni elég nagy kihívás – szerencsére a barátnőkre mindörökké számítani lehet. Ez a kritika először a Recorder magazin 85. számában jelent meg.

Amikor egy népszerű rapper a legújabb számához felhasznál egy részletet a régi dalukból, a Girls5Eva nevű, kilencvenes évekbeli, néhány sláger után felbomló csajegyüttes tagjai hirtelen újra a reflektorfénybe kerülnek. Úgy döntenek, ideje újra összeállni, ám hamar szembesülnek a szomorú ténnyel, hogy senki nem kíváncsi csillogó és szűk rucikban táncoló negyvenes nőkre, továbbá a popszakma is egész máshogy fest felnőtt fejjel, mint huszonévesként. 

Az Unbreakable Kimmy Schmidten íróként dolgozó Meredith Scardino saját sorozatában iróniával reflektál a kilencvenes évek csajpopjára és kiparodizálja napjaink zeneiparát is, miközben egyszerre neveti ki és ünnepli a hírnevet hajkurászó főszereplőit. A sok eltúlzott szereplő között Sara Bareilles szolgáltatja a józan észt, gyönyörű énekhangja mellett ezúttal komikus készségeit is megcsillogtatva, míg a Hamilton musicalből ismert Renée Elise Goldsberry az év legszórakoztatóbb alakítását nyújtja kiöregedett popdívaként.

hol láthatóPeacock
osztályzat: 7/10
szerzőRácz Viktória

https://recorder.blog.hu/2021/07/30/filmrecorder_kapuzarasi_panik_vagy_onmegvalositas_girls5eva_kritika
Filmrecorder. Kapuzárási pánik vagy önmegvalósítás? - Girls5Eva (kritika)
süti beállítások módosítása