Itt a Hangfoglaló Program – zïp: Csupa meglepetés lesz a jazz-hopban utazó csapat új lemeze

2021.07.26. 16:00, Recorder.hu

zip_650.jpg

Klasszik jazz, oldschool rap és modern hiphop is simán megfér egymás mellett a zïp zenéjében. A formáció szövegeiért felelős Paizs „Layerson” Dávid szerint készülő új lemezükön minden zenekari tag ötleteit felhasználták, és több neves közreműködőre is számíthatunk.

A második lemezetekre állt össze, hogy mit is képvisel a zïp?

A Narratíva zeneileg és szövegileg is egy komoly, sokszor komorabb világot jelenített meg az első albumhoz, a Végtelen Próbaidőhöz képest. Amit képviselünk, azt szerintem valahol inkább a kettő között lehet megtalálni. Nekem a Karnevál című számunk a zïp esszenciája – szövegben mindenképp.

Van, akinek a zenéjéért minden tagotok lelkesedik?

Elég sokféle zenét hallgatunk, vannak mindenkinek olyan kedvencei is, amit a többiek nem szeretnek. Az oldschool keleti parti rap, a Tribe Called Quest, a Gang Starr, a Roots például biztos kapocs a klasszik jazz mellett, de a Vulfpecket szintén mind szeretjük.

Eddig elvonulós alkotótáborok alatt írtátok meg a számokat, ilyenkor hogyan zajlik a munkafolyamat?

Az alkotótáborokban állnak össze a félkész ötletek dalformába, amiket aztán addig csiszolgatunk, amíg el nem érik végleges formájukat. A számok nagy részét Peti (Pivarnyik Péter) írta eddig, az új album viszont ilyen szempontból egységesebb lesz, sokkal többet agyaltunk közösen.

Rendszeresen hívtok közreműködőket a számaitokba, az új lemez készítésébe kiket vontatok be vendégelőadóként?

Nem rántanánk le a leplet mindenkiről, három nevet árulunk csak el. Az egyik Qper, akivel az utóbbi időben rengeteget bandáztunk és léptünk fel együtt. A másik HRK, akinek nemrég jelent meg a Herring Frankyvel közös, Jazzy című lemeze. Iszonyat laza arcok, imádjuk a dumáikat. A harmadik, egyben legkülönlegesebb vendég Perrin alias Palotai Soma, akivel az első olyan zïp-számot raktuk össze, amiben ének lesz.

A zïp élőben legközelebb: július 28-án a Művészetek Völgye Hangfoglaló Udvarában.

Ez még az előző album, a Narratíva:

A cikk a Petőfi Irodalmi Ügynökség támogatásával készült.

https://recorder.blog.hu/2021/07/26/itt_a_hangfoglalo_program_z_p_csupa_meglepetes_lesz_a_jazz-hopban_utazo_csapat_uj_lemeze
Itt a Hangfoglaló Program – zïp: Csupa meglepetés lesz a jazz-hopban utazó csapat új lemeze
süti beállítások módosítása