Filmrecorder. Az isteni Kate Winslettel egy jól ismert recept is izgalmas - Easttowni rejtélyek (kritika)

2021.07.24. 13:32, vferi

wide4_9.jpg

Az HBO legújabb sikersorozata, ami minden héten a tévé képernyője elé tudta szegezni a nézőket, igazából semmi újdonsággal nem szolgált, de az ismerős elemeket remekül hozta. Ez a kritika először a Recorder magazin 85. számában jelent meg.

Kisvárosi krimi, halott tinilánnyal, bonyolult kapcsolati hálóval, változatos karakterekkel, némi társadalomkritikával, örökké borongós idővel, valamint egy egyszerre kiégett és munkamániás detektívvel, aki saját sötét múltja elől menekül a nyomozásba.

Az Easttowni rejtélyek minden eleme ismerős, karcos nyomozónőkből is láttunk már párat bár kétségtelen, hogy Kate Winslet eszméletlen jó a szerepben. Úgy tűnik, hogy a presztízstévé a negyven feletti színésznők legjobb játszótere: Winslet minden glamúrt maga mögött hagyva kelti életre a címadó Mare-t, aki úgy nyeri el azonnal a szimpátiánkat, hogy sosem kérte azt.

A sorozat ismert formulákat használ fel, de azt nagyon okosan teszi: hangulatos és fordulatos krimi, amiről valószínűleg senki nem gondolta volna előre, hogy ekkora közönségsiker lesz. Pedig úgy látszik, a világnak egy mindenkit kiosztó morcos Kate Winsletre, egy magával ragadó rejtélyre és egy bőgetős-katartikus traumafeldolgozásra volt most szüksége.

hol láthatóHBO
osztályzat: 8/10
szerzőRácz Viktória

https://recorder.blog.hu/2021/07/24/az_isteni_kate_winslettel_egy_jol_ismert_recept_is_izgalmas_easttowni_rejtelyek_kritika
Filmrecorder. Az isteni Kate Winslettel egy jól ismert recept is izgalmas - Easttowni rejtélyek (kritika)
süti beállítások módosítása